Modalitati de prevenire a cariilor

Cariile, cunoscute si ca deteriorari ale dintilor, apar atunci cand substanta lipicioasa care se formeaza pe dinti se combina cu zaharul si / sau amidonul din alimentele pe care le consumam. Aceasta combinatie produce acizi care ataca smaltul dintilor. Pentru a putea vedea cat de mult a afectat o carie un dinte, este necesara o radiologie dentara. Insa acestea pot fi prevenite, cu putina atentie zilnica.

Spalati-va zilnic pe dinti. In lupta impotriva cariilor este esential sa va spalati pe dinti corespunzator, de cel putin de doua ori pe zi cu o pasta de dinti care contine fluor.

Folositi atat dentara zilnic. Resturile alimentare raman intre dinti cand manacam. In cazul in care aceste resturi nu sunt eliminate, ele pot conduce la carii. Folosirea atei dentare zi de zi este cel mai bun mod de a elimina aceste resturi dintre dinti.

Mancati sanatos. Alimentatia corecta joaca un rol important in sanatatea dentara. Consumul de gustari nutritive si limitarea cantitatii de zahar, in special din bauturi, va preveni asezarea placii dentara care apare pe dinti.

Vizitati cel putin de doua ori pe an clinica stomatologica Bucuresti Velvet Dental. Multe carii ce abia se nasc pot fi detectate foarte usor de catre un medic dentist sau de o radiografie. Vizita la dentist pentru controale regulate si detartraje sunt un factor cheie in prevenirea cariilor si in a avea o igiena orala corespunzatoare.

Mestecati guma, fara zahar. Desi poate nu va vine sa credeti, anumite gume de mestecat fara zahar chiar ajuta la prevenirea cariilor.

Sursa: http://comunicatepresa.info/modalitati-de-prevenire-a-cariilor/