Modalitati de a denumi obiectele din aur

cumpar antichitati

La o prima vedere, este dificil de aflat daca bijuteriile vechi sunt in totalitate din aur sau argint sau doar spoite cu aceste metale. Bineinteles, ele pot avea o valoare mare chiar daca nu sunt in totalitate din metale pretioase, insa este bine de stiu acest lucru in vederea unei intretineri corespunzatoare. Exista modalitati de a cunoaste valoarea bijuteriilor si obiectelor metalice fara a utiliza echipamente scumpe sau experti.

Iata cativa termeni folositi pentru a arata faptul ca un anumit obiect contine sau nu contine aur, insa este considerat metal pretios!

  1. Colorat cu aur – nu exista aur in articol, ci doar culoarea aurie.

  2. Placat cu aur – metalul de baza (cupru, alama) este acoperit de o foita subtire de aur.

  3. HGE (Heavy Gold Electroplate) – un obiect metalic placat cu mai mult aur.

  4. Umplut cu aur – un astfel de obiect trebuie sa aiba cel putin 20% aur pur. Acesta este de mai buna calitate si ceva mai scump.

  5. Aur cu Karate – desemneaza procentul de aur dintr-un element. Nu este placat dar are un continut metalic ridicat.

  6. Aur solid – acest termen nu indica valoarea sau continutul, ci spune despre produs ca contine aceeasi cantitate de aur pe intreaga lui suprafata.

Intrucat metalele pretioase sunt costisitoare, majoritatea cumparatorilor isi doresc sa stie pe ce dau banii. Tocmai de aceea testarea prealabila este esentiala, asta daca nu exista deja unc certificat original care sa ofere informatii despre veridicitatea obiectului. Testarea poate fi efectuata in mai multe moduri, insa cea mai accesibila modalitate de testare este cea cu magnetul. Se stie ca numai metalele feroase se lipesc de magnet, ceea ce nu este cazul la aur sau argint. Chiar daca bijuteriile din aur sau argint au in componenta si alte metale, totusi acestea nu se lipesc de magnet.

Magazin de antichitati din Bucuresti | hqz.ro

magazin de antichitati din Bucuresti

Cumpar antichitati pentru un magazin de antichitati din Bucuresti. Aici se incadreaza atat bijuteriile din aur sau argint, cat si alte obiecte vechi valoroase. Daca doriti sa vindeti sau in urma vizitarii site-ului http://hqz.ro/ gasiti ceva de cumparat, va asteptam la sediul magazinului sau puteti comanda si online!