Mobile Touch publica rezultatele partiale ale sondajului quot;Ce fel de smartphone folositi? quot;

11 august 2011
Autor:
dowmedia08

Cu toate ca in tara noastra numarul utilizatorilor de servicii de telefonie mobila este in continua crestere, companiile din Romania nu detin suficiente informatii cu privire la numarul utilizatorilor de smarphone si marcile preferate ale acestora.

Sondajul initiat de Mobile Touch a fost adus in atentia utilizatorilor romani prin intermediul retelelor sociale Facebook, Twitter, LinkedIn si Yahoo! Groups. Pana in prezent, dintre cei peste 500 de respondenti, 45% detin dispozitive cu sistem de operare Android, 28% iPhone, 11% Symbian, 6% Windows Mobile, 4% BlackBerry, 4% Windows Phone si 2% prefera dispozitive dotate cu Bada sau Maemo/Meego. Respondentii provin preponderent din mediul urban, au varste cuprinse intre 18 si 45 de ani si urmeaza sau au absolvit cursurile unei institutii de invatamant superior.

Persoanele care doresc sa participe la sondajul Mobile Touch sunt invitate sa acceseze pagina de Facebook a companiei http://www.facebook.com/mobiletouch sau direct pagina sondajului: http://on.fb.me/mUHqma . Rezultatele finale ale acestui sondaj vor fi facute publice la inceputul lunii septembrie.

„Dorim sa atragem cat mai multi utilizatori de smartphones. O participare ridicata a utilizatorilor va da companiilor care activeaza pe piata de mobile din Romania o masura a distributiei sistemelor de operare printre utilizatori. Aceasta informatie este cu atat mai importanta pentru companiile care doresc sa deruleze campanii de mobile marketing, pentru a identifica platformele cu impact maxim”, a declarat Vasile Alaiba, managing partner al Mobile Touch.

La nivel global, conform unui studiu realizat de Gartner in luna mai 2011, cele mai vandute sunt smartphone-urile cu sisteme de operare Android, cu 36% cota de piata in primele 3 luni ale anului 2011, pe locul secund aflandu-se Symbian – 27,4%, in scadere cu 16,8% fata de aceeasi perioada a anului 2010. Ponderea dispozitivelor mobile dotate cu sistem de operare iOS a crescut la 16,8%, cu 1,5 procente mai mult decat in 2010. In ceea ce priveste urmatorii clasati, RIM detine momentan 12,9% cota de piata, in timp ce Microsoft acopera 3,6% iar alte sisteme de operare 3,3%.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram