Mituri despre biciclete si ce nu trebuie sa crezi

19 septembrie 2018
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

O bicicleta poate fi cu succes un mijloc de transport de zi cu zi, insa pe unii ii sperie ideea de frig si astfel s-a creat mitul ca pentru pedalat numai vara este timpul ideal. Astfel de idei te pot tine departe de placerea si de beneficiile acestui tip de sport. Nu este singurul mit despre acest sport. Afla ce trebuie si ce nu trebuie sa crezi.

Bicicletele sunt prea scumpe sa ti le permiti

Un mit pe care il poti spulbera destul de usor prin exemplele pe care magazinele de profil le ofera. Pana la urma depinde si din ce perspectiva privesti si cantaresti aceasta investitie. Exista biciclete modeste ca pret si pentru incepatori este suficient. In plus, merita pentru ca te poti baza pe o bicicleta sa iti fie mijloc de transport, ceea ce iti salveaza din alti bani. Oricum, daca in trecut o bicicleta costa cat un salariu, acum aceasta poate fi undeva intre 1500-2000 de lei, usor accesibila.

Bicicleta o poti folosi numai cand e cald

Pentru cei care locuiesc in zone fara acces direct la alte mijloace de transport spre exemplu o bicicleta poate deservi cu succes ca mijloc de deplasare. Nu trebuie sa existe conditionarea vremii, caci exista echipament special ce protejeaza de frig si intemperii. Desigur, nu mai este la fel de confortabil, dar asta este o alta poveste.

Mersul pe bicicleta te ajuta sa slabesti

Acest tip de sport este cu adevarat unul benefic. Iti pune in miscare mai ales picioarele, te ajuta sa transpiri insa mai degraba prin efortul fizic in sine poate contribui la lupta cu kilogramele. Astfel, daca te imbraci mai gros si pedalezi, adaugand si un factor termic, ai sansa de a mai pierde din kilograme. De asemenea, pe cat de mult te fortezi sa pedalezi poate ajuta in egala masura. Acest lucru te va suprasolicita, insa daca scopul tau este acesta de a slabi vei dori sa faci asta.

Totusi, nu pedalatul iti creste masa musculara. Pedalatul te ajuta mai degraba sa te tonifici.

Casca trebuie purtata numai de catre cei care fac ciclism de performanta sau de cei care participa la competitii de profil

Gresit, casca ar trebui purtata de fiecare data la pedalat. Casca poate salva viata, protejand capul. Este dovedit faptul ca riscul de deces este redus in cazul unui accident cand casca este purtata.

Bicicleta electrica nu te ajuta sa faci sport si in plus este galagioasa

Ceva mai scumpe, bicicletele electrice sunt de fapt discrete, in varianta lor actuala. Cat despre faptul ca iti usureaza munca si de fapt nu faci sport cand folosesti o bicicleta electrica afla ca asistenta electrica poate fi folosita la nivel redus sau chiar deloc, putand sa folosesti bicicleta cu pedalat normal. Mai ales pentru drumuri lungi, pentru cei care nu stiu ce randament pot sa aiba este o idee chiar buna o bicicleta electrica.

Ai nevoie de echipament special

Este adevarat ca indicat ar fi sa pornesti la drum echipat corespunzator. Totusi, asta nu te impiedica sa exersezi cate putin si fara un echipament special. Ar fi bine totusi sa tii cont ca temperaturile resimtite sunt altele atunci cand esti in miscare, ca ai nevoie de protectie si ca un ghiozdan ti-ar prinde bine pe drum.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram