fbpx

Mituri despre baterii laptop dar si un sfat pentru lungirea vietii acesteia

Tocmai ce ai deschis laptopul, iar dupa numai cateva minute de stat pe net si de ascultat niste muzica, notificarile legate de baterie incep sa iti umple ecranul. Ei bine, in acest caz, Azet Shop are solutia pentru tine, doar aici gasesti o gama variata de baterii laptop pentru a te putea bucura de adevarata mobilitate pe care un laptop ar trebui sa ti-o ofere. Despre bateriile laptopurilor putem spune ca sunt foarte diferite fata de bateriile normale, insa, au foarte multe lucruri in comun cu acumulatorii telefoanelor inteligente. Este evident faptul ca una din cele mai mari temeri ale posesorilor de laptopuri este durata de viata a bateriei, in acest sens acestia apeleaza la o serie de trucuri si modalitati de a prelungi durata de viata a unei baterii laptop.

Respectati indicatiile tehnice si de siguranta ale unei baterii laptop

Exista foarte multe mituri legate de bateriile de laptop, insa, in continuare vom vedea care sunt reale, si care sunt doar banuieli sau chiar periculoase. In primul rand, bateriile de laptop sunt pe scurt, elemente electronice care au rolul de a stoca energie si de a asigura alimentarea cu aceasta a sistemului. Spre deosebire de bateriile de telefon, puterea unei baterii laptop este chiar si de 20 de ori mai mare, aceasta ajungand sa ofere o putere de 60W/ora. Datorita acestor lucruri este bine ca inainte de orice sa mentionam cateva notiuni de siguranta.

Toate tipurile de baterii laptop trebuiesc ferite de caldura excesiva, impacturi, apa si umiditate si, mai ales, feriti bornele acestora de obiecte metalice, lichide si alte obiecte ce pot duce la scurt-circuitarea acestora. De asemenea, impungerea, taierea sau gaurirea acestora poate duce la accidente si situatii nedorite.

Doua mituri despre baterii laptop

Bun, revenind la mituri legate de baterii laptop, poate cel mai comun este cel al formatarii. Formatarea bateriei este un proces prin care aceasta este descarcata si incarcata complet. Acest procedeu nu trebuie facut in cazul unor baterii noi, ci doar atunci cand exista erori de raportare a cantitatii de energie. Modelele mai noi de baterii laptop sunt echipate cu un controler dedicat ce monitorizeaza constant starea de sanatate a bateriei, iar in cazul in care ceva nu este in regula raporteaza acest lucru sistemului de operare.

Scoaterea bateriei laptopului dupa ce aceasta s-a incarcat nu este necesara. Daca aveti un laptop produs dupa anul 2007, atunci scoaterea bateriei dupa ce aceasta este incarcata la maxim nu mai este necesara. Intr-adevar, modelele mai vechi de laptopuri nu “stiau” sa opreasca alimentarea bateriei dupa incarcarea acesteia, lucru ce putea duce la uzura prematura a unei baterii laptop. Insa, la modelele de dupa anul 2007, unele baterii dar si majoritatea laptopurilor este prezent un circuit electronic care opreste alimentarea bateriei.

Cel mai important pentru viata unei baterii laptop este sa tineti cont de numarul de incarcari. Orice acumulator are un numar maxim de incarcari, la unele baterii laptop acesta este de 1000, la altele mai mult, insa pentru a mari durata de viata a bateriei incarcati-o doar atunci cand este nevoie, nu tot timpul sau atunci cand ati folosit laptopul pe baterie pentru 3 minute.