Miscarea fizica timpurie – cheia dezvoltarii de mai tarziu

24 februarie 2014

Bebelusii se nasc pentru a se misca, iar aceasta activitate dezvolta capacitatea de invatare de la nivelul creierului. Acesta primeste informatia prin simturi, iar stimularea corespunzatoare are o importanta majora in realizarea conexiunilor neuronale ce ii vor sprijini dezvoltarea ulterioara.

Dezvoltarea fizica a copilului poate fi stimulata cu usurinta dezvoltandu-i musculatura, sistemul osos si ajutandu-l sa isi formeze un organism puternic. Modulul Dezvoltare Fizica si Miscare pune accent pe nevoile copilului, pe libertatea acestuia de miscare, precum si pe dobandirea independentei in miscari.

Modulul Dezvoltare fizica si Miscare este organizat sub umbrela educatiei pe model britanic, o traditie Acorns, de 10 ani, venind in preintampinarea nevoilor bebelusului, dar si ale parintilor. Parintii vor descoperi importanta fiecarei etape de dezvoltare fizica din viata bebelusului, cum sa o inteleaga si cum sa o sprijine; ce anume determina fiecare etapa de dezvoltare fizica la nivelul creierului bebelusului; cum sa organizeze sesiuni de joaca in vederea crearii comportamentelor constiente in viata copilului lor (durata acestora, tipuri de activitati, ce jucarii ar trebui folosite de la o luna la alta); cum se pot distra alaturi de bebelusul lor si cum ii pot sustine dezvoltarea in calitate de primi si cei mai importanti educatori.

Cel mai important, bebelusul va incepe sa realizeze si sa constientizeze existenta propriului corp, prin practica va incepe sa isi controleze partile corpului, va reusi sa identifice cu exactitate zona in care este atins, isi va consolida sentimentul de incredere si se va distra miscandu-se. De asemenea, cei mici isi vor dezvolta abilitatea de a percepe si intelege notiunile de spatiu si de directie. Cu cat dezvoltarea fizica si miscarea sunt abordate mai din timp, cu atat bebelusul va dobandi noi competente si abilitati fizice si psihice esentiale pentru dezvoltarea emotionala si intelectuala de mai tarziu, va ştii sa isi mentina echilibrul si sa isi coordoneze miscarile.

Modulul Dezvoltare Fizica si Miscare, alcatuit din 5 sesiuni, se desfasoara in Acorns Training Centre, din Bucuresti, o sedinta pe saptamana, in limba engleza si este dedicat parintilor cu bebelusi (0-12 luni). Prima sesiune va avea loc joi, 27 februarie 2014, incepand cu ora 11:00.

Valentina Secara, facilitator modul Dezvoltare fizica si Miscare (Kirklees) si General manager Fundatia Acorns

"Parintii au nevoie de spijin si informatie la fel de mult ca bebelusii. La inceputul acestei calatorii fascinante alaturi de cei mici am simtit si personal acest lucru, cu cei trei copii ai mei. Timpul petrecut alaturi de ei si cei 10 ani de experienta in educatia timpurie m-au invatat ca trebuie sa ii ascult, sa interactionez cu ei cat mai mult, sa fiu interesata de nevoile si fericirea lor, dar am constientizat si faptul ca trebuie sa le acord libertate de miscare, sa ii incurajez.
Acest modul dezvoltat de Kirklees este o "mana de ajutor" pentru parinti, in intelegerea importantei motricitatii pentru dezvoltarea creierului bebelusului si in sprijinirea celui mic pentru a parcurge etape firesti ale dezvoltarii fizice si intelectuale - statul pe burtica, rostogolitul, sezutul si mersul de-a busilea pe covor."

Despre Acorns Training Centre
Fundatia Acorns a inaugurat un univers senzorial unic dedicat dezvoltarii armonioase a copilului si oferirii sprijinului corespunzator parintilor, educatorilor si tuturor celor implicati in procesul de crestere si educare a acestuia. Centrul de Training Acorns urmareste promovarea bunei practici in lucrul alaturi de copii si a celor mai recente descoperiri in acest domeniu punand accent pe copil si pe nevoile lui.

Contact:
Strada Chiparosului, nr. 34, sector 3, Bucuresti (zona Piata Alba Iulia)
Telefon: 0720 003 069
E-mail: [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram