Microneedling cu Dermapen – speranta in tratamentul vergeturilor

Vergeturile apar, de obicei, asemeni unor linii paralele pe piele, care difera atat ca textura cat si culoare de pielea normala, si care se datoreaza ruperii fibrelor conjunctive din profunzimea pielii, ca urmare a cresterii rapide a volumului zonelor afectate ale corpului. Cand sunt atinse cu degetele se simt ca o usoara depresiune si, in stadii timpurii, provoaca uneori mancarime sau sunt inflamate.

“Vergeturile apar frecvent la nivelul trunchiului in cazul adolescentilor care inregistreaza o crestere rapida, la nivelul abdomenului si sanilor in cazul femeilor gravide si oriunde la nivelul corpului in cazul persoanelor supraponderale si obeze. O varianta particulara de vergeturi sunt cele aparute la culturisti si persoanele care castiga o masa musculara considerabila in ritm rapid. Dezechilibrele hormonale si folosirea de steroizi pot predispune si ele la vergeturi”, explica domnul doctor Laurentiu Vladau, specialist dermatolog in cadrul Clinicii Hebra Dermatologie.

Din pacate, pana in prezent niciun produs de ingrijire nu a dovedit sa functioneze impotriva vergeturilor. Masajul bland si frecvent cu uleiuri poate preveni dezvoltarea lor, insa, odata ce ele apar, folosirea freventa a cremelor hidratante care a fost incercata nu aduce rezultate incurajatoare.

Ce este Dermapen si cum functioneaza

Cei care urmaresc imbunatatirea aspectului vergeturilor existente au la dispozitie diverse proceduri, inclusiv tratamente cu laser, dermabraziune si retinoizi pe baza de prescriptie medicala. Printre toate acestea s-a remarcat microneedlingul folosind Dermapen, o procedura eficienta, accesibila, putin dureroasa si cu un timp scurt de recuperare.

Dispozitivul si-a dovedit eficienta in diminuarea aspectului vergeturilor datorita modalitatii revolutionare de a induce formarea de colagen si remodelarea pielii. Aparatul este utilizat pentru “microneedling”, procedura care consta in generarea de microcanale la nivelul pielii prin traumatizarea provocata folosind ace de diametru foarte mic. Aceasta tehnica stimuleaza eliberarea factorului de crestere, productia de fibroblaste si formarea de colagen si elastina.

“Dispozitivul prezinta un capat cu ace de unica folosinta a caror profunzime poate ajunge pana 2.5 mm in functie de zona tratata si poate crea pana la 1200 microcanale pe minut. Cand varful acului intra in contact cu pielea, acesta produce microleziuni, fapt ce induce aparitia unui raspuns imun si crearea de neocolagen. Microleziunile se vor comporta precum microcanale prin care vor fi transportate substante nutritive. Dispozitivul executa mii de micro-intepaturi controlate, cu un puternic efect de reintinerire asupra fibrelor de colagen si elastina, atat prin actiunea mecanica, cat si prin introducerea substantelor active direct in straturile profunde ale pielii”, explica specialistul dermatolog.

Datorita faptului ca dispozitivul oscileaza foarte repede, varful aparatului va aluneca rapid pe suprafata tegumentara si nu exista riscul de „agatare” sau rupere a pielii. “Microtrauma va stimula productia de colagen in zonele tratate. Utilitatea de baza este in tratamentul acneei, insa Dermapen s-a dovedit eficient in ameliorarea vergeturilor atunci cand este folosit alaturi de substante stimulante introduse prin canalele create”, a completat domnul doctor Laurentiu Vladau.

In cat timp apar rezultatele

Rezultate vizile pot fi observate dupa 4-8 sedinte de tratament efectuale la intervale de 4 saptamani. Pentru confortul pacientilor se foloseste crema anestezica inainte de fiecare sedinta.

Fiecare sedinta dureaza intre 20-30 minute in functie de zona tratata.

In principiu, orice zona a corpului poate fi tratata. Nu exista contraindicatii absolute, insa procedura este de evitat in cazul persoanelor cu istoric de cicatrici cheloide, cu tulburari de coagulare sau celor aflate in timpul sarcinii.

Pretul unei sedinte in cadrul Clinicii Hebra Dermatologie este de 350 RON.