fbpx

Metode de promovare a unui site

Daca ti-ai creat un site nou, personal sau business, traficul este extrem de important pentru a-ti atinge scopul, indiferent care este acela.

Indiferent ca esti o persoana mai putin cunoscuta sau persoana publica, ca ai site pentru o firma care deja a mai fost promovata sau a fost deschisa foarte recent, site-ul realizat are nevoie de promovare.

Cu toate ca vei opta pentru servicii de web developement, promovarea este la fel de importanta.

Acestea fiind spuse, cum aduci trafic pe un site nou?

O forma mai usora de promovare si cu care majoritatea celor care detin un site incep, este promovarea pe Google. Chiar daca ai un buget mai redus, poti incepe promovarea si cu o suma de 10 lei/zi, printr-o campanie de promovare Google AdWords imediat dupa lansarea site-ului. In acest sens, nu doar ca vei aduce trafic , ci in functie de filtre, site-ul iti va fi citit de persoane interesate de ceea ce scrii si publici. Fara promovare sansele  de a avea vizibilitate sunt aproape de zero.

Atunci cand spunem promovare site gandul nu trebuie sa ne zboare doar la bani, ci la munca, in continuare. Calitatea este mai importanta decat cantitatea, tocmai de aceea trebuie sa te asiguri ca aduci continut care merita sa fie citit (relevant). Trebuie sa te asiguri ca o parte dintre romanii care folosesc internetul si clientii potentiali ajung pe site-ul tau. Daca nu te pricepi pe partea de marketing, mai precis sa te asiguri ca obtii rezultate bune si promovarile pe care le faci sunt eficiente, apeleaza la un specialist de marketing, cu certificare pentru publicitatea Google AdWords care sa se pricepe pe partea de personalizare a campaniilor de promovare si sa scoata in evidenta punctele tale forte.

Pentru promovare site poti opta si pentru promovarea prin marketing clasic pe care sigur o cunosti. Ce presupune acest tip de promovare? Nu exista un raspuns anume, deoarece poti face aceasta promovare prin mai multe metode. De exemplu, poti alege sa iti adaugi adresa site-ului pe cartile de vizita, in semnatura de email, pe conturile de socializare, pe masina firmei si pe orice materiale la care te gandesti. Pe langa adresa site-ului, poti adauga si o descriere care sa contina domeniul de activitate si care sunt avantajele pentru care sa intre pe site.

Daca nu stiai, Youtube este reteaua de socializare care aduce site-urilor cel mai mare trafic, asadar ar fi un avantaj daca ai face un videoclip de promovare pe Youtube. Pentru a-ti tine aproape vizitatorii, posteaza constant articole, informatie noua si de interes si fii activ pe retelele de socializare, acolo unde este recomandat sa iti distribui articolele.

Daca te folosesti de SEO pentru promovare site, asta nu inseamna ca nu mai conteaza calitatea continutului. Postarea de continut de calitate si articole relevante pe site face parte din strategia de optimizare SEO. Titlurile articolelor conteaza cel mai mult in exterior, deoarece ele sunt citite prima data, iar daca titlul este lung si plictisitor si oamenii vor fi pa fel de plictisiti de ceea ce vad.

Orice miscare pe care o faci in mediul online iti poate aduce succese sau regrete, dar invatand, sigur vei obtine rezultate bune.