Metode de prevenire a escarelor

1 august 2018
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Escarele, cunoscute si sub denumirea de ulceratii de presiune, se dezvolta atunci cand exista prea multa presiune asupra pielii. Aceasta afectiune este mai frecventa la persoanele bolnave care trebuie sa-si petreaca timpul in pat. Leziunile, nu numai ca cauzeaza durere si disconfort, dar pot duce la infectii care vor fi si mai greu de gestionat si tratat. Umerii, coatele, calcaiele si soldurile sunt cele mai comune locatii pentru escare, intrucat sunt zone sarace in musculatura dar si in grasimi.

Atunci cand corpul este inert, fluxul sanguin este impiedicat mai ales la nivelul pielii, privand-o de nutrienti si oxigen. Din fericire exista cateva lucruri care pot fi facute pentru a preveni escarele.

In primul rand, pozitia ar trebui schimbata frecvent. Atunci cand pozitia este modificata de multe ori, va exista o presiune mai redusa pe piele, reducandu-se si riscul aparitiei escarelor. Pozitia ar trebui schimbata cel putin o data la doua ore, atat ziua cat si noaptea.

Cu cat pielea este mai curata si uscata, cu atat este mai putin probabil ca ea sa dezvolte leziuni de tipul escarelor. Apa, sapunul bland si carpa moale nu ar trebui sa lipseasca din rutina de ingrijire a unui bolnav la pat.

Un alt mod eficient de prevenire a escarelor este acela de a folosi perne intre partile corpului care se preseaza reciproc: coccis, umeri, calcai si coate, genunchi, glezne. O foarte buna idee este aceea de a folosi o saltea antiescare. Toata suprafata saltelei este prevazuta cu pernute de aer care pot fi umflate sau dezumflate in functie de nevoile utilizatorului. Prin modificarea frecventa a punctelor de presiune, escarele nu vor mai aparea, iar cele existente se vor putea vindeca.

O idee la fel de buna ca salteaua antiescare este aceea de a face exercitii. Desi pare o activitate descurajanta, este foarte benefica. Efectuarea unei game variate de exercitii de miscare chiar si in pat, poate ajuta la reducerea riscului de aparitie a escarelor. De exemplu, ridicarea repetata a bratelor si sustinerea lor 10 secunde in sus. In aceeasi maniera, pot fi stimulate si picioarele, umerii si gatul.

MagazinulOrtopedic.ro | Dispozitive si consumabile de ingrijire la domiciliu

Saltele antiescare dar si alte dispozitive si consumabile de ingrijire la domiciliu, precum scaun wc de camera, paturi, saltele medicale, carje, dispozitive pentru baie, pot fi achizitionate de la Magazinul Ortopedic. In mediul online, puteti comanda produsele dorite accesand https://www.magazinulortopedic.ro/!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram