fbpx

Metoda pentru a invata programarea calculatoarelor

Andreea si Bogdan Boroghina, din Ploiesti, au imaginat o metoda pentru a-i face pe cei mici sa inteleaga mai bine tainele programarii calculatoarelor cu ajutorul povestilor. “Tot mai multi copii ar trebui sa invete programare”, spunea Bill Gates, fondatorul Microsoft.
“Peste 15 ani vom invata programare asa cum invatam azi cititul si scrisul si ne vom intreba de ce nu am facut-o mai devreme”, spunea Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.
“Am gasit a gasit o metoda pentru a usura
accesul tuturor copiilor spre programarea calculatoarelor, spun Andreea si Bogdan Boroghina, administrator si profesor in cadrul Centrul Doxis.
Dupa 14 ani de experienta, Bogdan spune:
Nu vreau sa folosesc o metoda de predare clasica pentru fata mea, care este eleva in clasa 0, vreau sa încerc sa-i explic fiecare lectie, secventa, decizia si repetitia folosindu-ma de o poveste. Pe situl Centrul Doxis din Ploiesti, in fiecare saptamana va fi postata o poveste care va explica notiunile de baza din programare.
Secventa poate fi miscarea unui robot, decizia poate fi luata pentru evitarea unor pericole.
Copiii pot invata programare de la varste mici,
cu conditia sa fie distractiva. Ce este distractiv pentru copii? Povestile, jocurile si desenele animate. Deci, trebuie sa “imbracam” notiunile de baza ale programarii in forme de povesti si jocuri.