fbpx

Materiale de ajutor pentru construcția si decorarea casei

Decora Design

Evoluţia materialelor pentru construcţii a condus la primul factor ce a determinat apariţia locuinţelor din ce in ce mai complexe din punct de vedere al realizarii lor.
Fiecare construcție trebuie sa fie rezistenta, stabila si durabila, iar aceste conditii pot fi asigurate prin alegerea si folosirea corespunzatoare a materialelor de constructie care sa îndeplinească anumite cerințe ce privesc rezistenta si durabilitatea în timp.
De ce materiale de construcție avem nevoie pentru a îndeplini aceste cerinte?

Prima cerinta este atribuita de izolarea si termoizolarea locuintei

În ceea ce priveste izolatia interioara si exterioara a locuintelor pe structura de lemn, una dintre tehnicile inovatoare ce se bucura de un real succes o reprezinta panouri OSB.
Costurile si timpul de execuție fiind mult mai mici comparativ cu cele ale unei case din cărămidă.
Placile OSB sunt confecţionate prin aglomerarea aşchiilor de lemn, aglomerarea fiind realizată cu adezivi ce conferă protecţia necesară panourilor de construcţie la factorii atmosferici.
Alte materiale ce intra în categoria materialelor termoizolante întâlnim vata minerala si polistirenul.
Vata minerala se folosește cu succes la termoizolatii si tratamente acustice pentru plafoane sau fonoizolații.
Are o capacitate termică foarte mare, rezistand cu succes la atacul microorganismelor și al umidității, neactionand coroziv asupra metalelor cu care intră în contact.
Alte avantajele pe care le ofera vata minerala sunt de a permite clădirii ,,sa respire”, permitand o circulatie eficienta a vaporilor de apa, evitand producerea condensului si al mucegaiului.
În ceea ce priveste polistirenul care e nelipsit din viata noastra de zi cu zi incepand de la ambalajele protectoare pentru diverse obiecte pana la izolatiile cladirilor, acesta prezinta beneficii importante în ceea ce priveste scaderea spectaculoasa a costurilor de intretinere.
Pe piata exista doua tipuri de polistiren si anume polistiren expandat si polistiren extrudat.
Polistirenul expandat este un termoplastic, mai exact o spuma rigida foarte usoara, sub forma de celule inchise fiind un material ideal în construcții.
În ceea ce priveste polistirenul extrudat are capacitatea de a impiedica pierderile de căldura, având o rezistenta mai mare la transfer termic când scade temperatura, fiind în special un bun izolator în ceea ce priveste izolarea pardoselei.
Ca si instalatii termice ne putem dota apartamentul sau casa cu boilere sau centrale termice de pardoseala cu condensare.
Tehnologia de combustie cu condensare permite obtinerea unor randamente deosebit de ridicate si a unei plaje modulare deosebit de ample.

A doua cerinta are în vedere hidroizolarea sau impermeabilitatea locuintei

Hidroizolatia este un proces ce presupune protecția elementelor sau părților de construcție împotriva infiltratiilor sau exfiltrațiilor apei și a umiditatii naturale a mediului.
Pentru o buna hidroizolare a fundatiilor întâlnim diverse accesorii si materiale hidroizolante, cele mai importante sume investite în renovare fiind destinate în special mortarelor si membranelor lichide.
Un bun material hidroizolant îl reprezinta hidrostopul elastic împreuna cu toate acele accesorii pentru hidroizolatii pe care le putem găsi sub mai multe formule având în structura sa ciment, aditivi, si o dispersie pe baza de polimeri acrilici.
Este utilizat pentru hidroizolarea balcoanelor, teraselor, grupurilor sanitare, piscinelor, rezervoarelor de apa etc. Putand fi aplicat direct sub placi pentru lucrari la interior sau la exterior este recomandat pentru constructii unde exista pericolul de contractie (elemente beton proaspat ), zone care vibreaza si zone fisurate.

Alte materiale folosite pentru hidroizolarea peretilor sunt bandele cauciucate impermeabile la apa si vapori, rezistente la alcali.
Aceasta banda suporta deformari la temperaturi scazute, avand o excelenta rezistenta la conditii climatice vitrege, putand fi aplicata în impermeabilizarea elastica a zonelor de imbinare dintre pereti sau dintre pereti si pardoseli, inainte de aplicarea materialelor hidroizolante Mapelastic sau Mapelastic Smart.

O alta cerinta priveste decorarea peretiilor si podelelor

Cand vine vorba de lucrarile de renovare realizate in propriului imobil, baile si bucatariile la romani se afla pe primele pozitii, de aceea orice lucrare va incepe cu redecorarea peretilor si podelelor acestora.
In materie de vopseluri vom intalni diverse lavabile si amorse cat si tencuiala decorativa si grund.
Daca ne dorim o decorare a suprafetelor peretilor ca si recomandare vom folosi un finisaj decorativ CAVENIER pentru interior, care este un produs extrem de simplu de utilizat.
Avand o consistenta pastoasa deosebita, asociata cu o aplicare foarte usoara cu spatula, face extrem de facila si rapida interventia decorativa, chiar si in cazul suporturilor neuniforme.
Ca si grund vor folosi de preferat unul nepigmentat concentrat, pe baza acrilica, cu o excelenta capacitate de penetrare, destinat egalizarii suporturilor minerale solide interioare si exterioare, ce sunt puternic sau neuniform absorbante.
In ceea ce priveste podelele vom folosi ca baza un adeziv special destinat placarii de gresie si faianta la interior, nu inainte de a ne asigura ca suprafata suport este intarita curata, uscata si fara fisuri sau crapaturi.
Ca si chituri de rosturi vom folosi unul care se poate curata si prelucra usor, acesta fiind folosit atat la rostuirea placarilor ceramice de pardoseli si pereti, precum si a mozaicurilor din sticla si portelan.
La ora actuală gama pardoselilor este foarte ampla incluzand numeroase materiale forme, texturi şi culori.
Cel mai bun parchet este acela confectionat din lemn masiv care poate fi slefuit o data la 4 ani.
Chiar daca acest parchet este mai scump, isi merita banii, pentru faptul ca este foarte rezistent si nu tocmai greu de întreţinut.
In materie de faianta sau gresie ne putem alege un model din multitudinea de culori existente pe piata, in tendinte fiind cele multicolore.
Iar daca vrei sa dai o nota mai distincta peretilor alege sa amplasezi un autocolant sau tapet care sa completeze restul decorului incaperilor, sau poti alege un tavan fals, acesta ajutand la autonivelarea tavanului in cazul in care acesta prezinta denivelari sau este inestetic.

Decoratiuni interioare cu ajutorul materialelor textile

Decoratiunile aduc culoare in casa ta accentuand felul in care iti place sa traiesti.
Pentru ,,a da viata” caminului tau ai nevoie de obiecte decorative potrivite care sa se potriveasca ambientului existent, iar felul in care alegem fiecare lucru va contribui la confortul nostru general.
Designul de interior va fi responsabil de intreaga atmosfera din casa, fiind acela care va contribui la personalitatea locuintei transformand-o dintr-o casa banala, intr-un camin pentru o familie.
Covoarele, mochetele cat si draperiile dintr-o casa sunt mai importante de cat ne-am putea imagina, ele dau tonul intregului decor si confera o atmosfera calda locuintei.
Indiferent de designul de ansamblu al camerei aceste elemente de baza vor schimba in totalitate aspectul incaperii, dandu-i un aer distinct.
Inainte sa te hotarasti ce draperii sau covoare sa alegi ai la dispozitie diverse modele astfel incat sa se plieze perfect pe gusturile si nevoile tale.
Pentru covoare poti opta pentru unele clasice sau cu fir lung care in ultima vreme sunt in topul preferintelor specialistilor si care dau un farmec deosebit oricarei incaperi, iar ca si culori, vei putea alege dintr-o paleta extrem de larga pentru a alege culoarea care se potriveste cel mai bine cu casa si cu personalitatea ta.
In ceea ce priveste draperiile si perdelele, se stie ca o fereastra fara acestea pare adeseori incompleta, acestea imbinandu-se armonios la orice fel de fereastra.
In functie de designul impus camerei in care te-ai gandit sa pui perdelele sau draperiile si luand in considerare luminozitatea de care vrei sa te bucuri, trebuie sa stii ca variantele sunt foarte variate.
Cu un rol mai mult estetic, daca iti doresti sa ai un spatiu mai luminat in camera, este indicat sa pui doar perdele cu draperiile trase in margini. Draperiile vor completa modelul perdelelor reprezentand o alegere potrivita pentru o casa cu stil.

Contact: Decora Design