fbpx

Masca chirurgicala te protejeaza de infectii!

Masca chirurgicala este un dispozitiv de protectie folosit pentru a proteja purtatorul de particule aeropurtate sau lichide care pot contamina fata. Masca chirurgicala face parte din strategia de control impotriva infectiilor.

O masca chirurgicala de unica folosinta este un dispozitiv lejer, ce creeaza o bariera fizica intre nasul si gura utilizatorului si potentialele persoane contaminante din incapare. Aceste masti chirurgicale nu se impart cu alte persoane, ele fiind de unica folosita.

Masca chirurgicala este fabricata din polipropilenă in diferite grosimi si poate ajunge pana la 3 straturi și 3 pliuri prinsă cu elastic avand capacitatea de a proteja impotriva contactului cu substante lichide.

Atunci cand este purtata corespunzator masca chirurgicala are rolul de respinge stropii, picaturile sau chiar jeturile care pot contine virusi si bacterii, impiedicandu-le sa ajunga la nasul si gura dumneavoastra. Mastile reduc de asemenea expunerea secretiilor respiratorii si salivei dumneavoastra fata de alte persoane.

Prin designul sau, masca chirurgicala poate fi extrem de eficienta in blocarea picaturilor si stropilor mari de lichid si totodata blocheaza particulele din aer ce pot fi transmise prin stranut sau tuse. Utilizarea unei masti chirurgicale ofera protectie impotriva germenilor, evidantu-se astfel riscul de contractare a racelii sau gripei.

Mastile chirurgicale nu trebuie purtate de mai multe ori. Daca observati ca masca chirurgicala este murdara sau daca respiratia prin ea devine dificila, trebuie sa o inlocuiti cu una noua. Pentru a schimba masca in conditii de maxima siguranta, va recomandam sa o puneti intr-o punga de plastic si sa o aruncati la gunoi. De asemenea, spalati-va pe maini dupa utilizare.

Maştile cu filtru de protecţie sunt printe cele mai eficiente metode de prevenire a infecţiilor cu virusi. Acestea sunt utilizate însă doar de de catre personalul medical. Mastile chirurgicale reprezinta varianta cea mai uros accesibila pentru publicul larg. O cutie cu 50 de bucati are un pret de 6,5 lei la magazinul Sam-Distribution.ro

Dacă prezentaţi simptome de gripă precum febră, tuse sau dureri de cap, cel mai bine este sa stati acasa, insa daca trebuie neaparat să ieşiţi din casa, este recomandat sa folositi o masca de protectie, pentru a preveni transmiterea virusilor.

De asemenea, spalarea mâinilor cu apă caldă săpun în mod regulat, dar şi acoperirea nasului si a gurii sunt măsuri obligatorii in caz de tuse.

Poarta o masca chirurgicala atunci cand ești bolnav si ajută-i pe ceilalți să rămână sănătoși!