Masa rotunda „Turismul rural – instrument de reinsertie a grupurilor vulnerabile”

7 septembrie 2015

Turismul a reprezentat dintotdeauna un stimul al implicarii comunitatilor locale si a contribuit la dezvoltarea socio-economica. Totodata, prestarea activitatilor de turism rural a incurajat antreprenoriatul local si a reprezentat un instrument eficient de insertie pe piata muncii a persoanelor vulnerabile.

Tinând cont de toate aceste aspecte, Consiliul Judetean Ilfov, in parteneriat cu Fundatia Crestina Rhema si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa anunta organizarea mesei rotunde Turismul rural – instrument de reinsertie a grupurilor vulnerabile, in cadrul proiectului Intreprinderi sociale responsabile, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si implementat in perioada ianuarie – decembrie 2015 in regiunile Bucuresti-Ilfov si Centru.

Masa rotunda „Turismul rural – instrument de reinsertie a grupurilor vulnerabile” va avea loc in data de 10.09.2015, la Galeria Art& Coffee din Brasov (str. Col. Ion Buzoianu, nr. 1A), incepând cu ora 12.00 .

In cadrul mesei rotunde vor fi dezbatute urmatoarele teme:
• nevoia de programe alternative pentru a incuraja reinsertia pe piata muncii;
• cum poate fi sustinut turismul rural astfel incât sa contribuie la dezvoltarea durabila a comunitatilor si sa incurajeze spiritul antreprenorial social?
• activitatile de turism rural pot fi adaptate nevoilor din comunitatile locale astfel incât acestea sa se poata autosustine?
• imbinarea a doua principii sanatoase – turismul rural si responsabilitatea sociala.

Proiectul „Intreprinderi sociale responsabile” are ca scop promovarea economiei sociale ca instrument flexibil pentru dezvoltarea economica, crearea de locuri de munca si incurajarea marilor companii, a IMM-urilor, ONG-urilor si a administratiei publice sa realizeze investitii in domeniul economiei sociale.
Evenimentul face parte dintr-un program integrat de promovare a economiei sociale pus la punct si implementat de catre partenerii mai sus mentionati ai proiectului „Intreprinderi sociale responsabile”
Dintre rezultatele concrete ale proiectului putem enumera: dezvoltarea competentelor, cunostintelor si stimei de sine pentru un numar de 400 de persoane vulnerabile (din regiunile Bucuresti – Ilfov si Centru); 100 dintre acestea vor participa la un program de formare in domeniul antreprenoriatului social; dezvoltarea unui numar de 11 structuri de economie sociala in cele doua regiuni si crearea unui numar total de 72 de locuri de munca (atât in mediul urban, cât si in mediul rural), 48 dintre acestea urmând a fi ocupate de persoane apartinând grupurilor vulnerabile.

Pentru mai multe informatii referitoare la acest proiect sau confirmarea participarii, ne puteti contacta la adresa de mail: comunicare@crca. ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram