fbpx

Masa rotunda „Impactul locurilor de munca generate de economia sociala”

Consiliul Judetean Ilfov, in parteneriat cu Consiliul Judetean Calarasi, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Asociatia „Laboratorul de solidaritate” si Asociatia „Viitorul lor depinde de tine” au organizat, la finalul saptamanii trecute o masa rotunda cu tema „Impactul locurilor de munca generate de economia sociala”.

Evenimentul a supus dezbaterii subiecte de interes, pe agenda evenimentului regasindu-se urmatoarele subiecte:

 Evolutia structurilor economiei sociale – numar de organizatii, domenii de activitate, numar de angajati. Oportunitati si provocari.
 Impactul crizei economice asupra migratiei fortei de munca din Romania.
 Economia sociala – factor determinant pentru forta de munca. Recomandari si bune practici.
 Poate asigura dezvoltarea comunitara prin structurile de economie sociala sustenabilitatea, durabilitatea dezvoltarii comunitatilor?

Masa rotunda s-a bucurat de participarea unui numar de 36 persoane – specialisti si experti in economia sociala, reprezentantii organizatiilor neguvernamentale, care activeaza in domeniile economiei sociale, al ocuparii si incluziunii sociale, reprezentanti ai autoritatilor publice si bebneficiari.

In cadrul discutiilor, participantii la eveniment au identificat problemele care se regasesc la nivelul regiunii, si anume o rata redusa de ocupare in mediul rural si lipsa calificarilor solicitate pe piata muncii, dar si grupe mari de populatie aflate in sistemul de Venit Minim Garantat sau fara resurse de existenta. Una dintre concluziile dezbaterilor a constat ca, economia sociala poate deveni un motor al dezvoltarii rurale, iar locuitorii din mediul rural vor iesi de sub spectrul practicarii agriculturii de subzistenta. La eveniment au fost prezenti si cei trei manageri ai structurilor de economie sociale care sunt dezvoltate in judetul Calarasi. Acestia au raspuns intrebarilor din public cu privire la dezvoltarea structurilor de economie sociala.

Proiectul „SOCEC. NET – reteaua economiei sociale”, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si implementat in perioada septembrie 2014 – august 2015 in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia. Masa rotunda „Impactul locurilor de munca generate de economia sociala” face parte dintr-o campanie mai ampla de promovare a economiei sociale, care este derulata in cadrul proiectului, la nivelul celor doua regiuni de implementare.

Mai multe informatii despre acest eveniment sau despre activitatile derulate in cadrul acestui proiect veti putea gasi accesand site-ul proiectului – www.socec. ro. Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la adresa de mail: socec@crca. ro.