fbpx

Maria numele cel mai iubit sarbatorit de Dacic Cool

Cu ocazia sarbatorii Nasterii Maicii Domnului, marcate, in calendarul ortodox, pe data de 8 septembrie, magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro) le face un cadou frumos tuturor celor care poarta numele Maria sau un nume inspirat/derivat de la numele Maicii Domnului. Astfel, in perioada 31 august – 8 septembrie, pentru fiecare produs comandat, sarbatoritii vor primi cadou, din partea magazinului, inca un produs, dubland astfel comanda.

Maria este cel mai cunoscut si mai des intalnit prenume feminin. Raspandit pe scara larga in Europa, cele doua Americi, in Australia, Africa si Asia, despre numele de origine ebraica Maria se spune ca ar insemna “copil dorit”. In acceptiunea egipteana, numele Maria ar putea proveni de la cuvintele “mry” – iubit sau “mr” – iubire.
Dintre femeile evocate in Biblie ce poarta numele Maria, cea mai importanta este Preasfanta Fecioara Maria, mama lui Iisus Hristos, careia Biserica i-a inchinat mai multe praznice, printre care Nasterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea in Biserica a Maicii Domnului (21 noiembrie), Bunavestire (25 martie) si Adormirea Maicii Domnului (15 august). Traditional, persoanele care poarta numele Preasfintei Fecioare Maria isi sarbatoresc onomastica pe 15 august (Sfanta Marie Mare) si pe 8 septembrie (Sfanta Marie Mica).
Una dintre personalitatile care au purtat acest frumos nume este si Regina Maria a Romaniei (1914-1927), sotia Regelui Ferdinand. Pe numele sau complet Marie Alexandra Victoria, Regina Maria s-a nascut in Marea Britanie, fiind nepoata Reginei Victoria a Angliei. Destinul Reginei Maria, cea supranumita de popor, in timpul Primului Razboi Mondial, “Mama ranitilor”, se leaga pentru totdeauna de cel al poporului roman, pe care l-a iubit si caruia i-a consacrat aproape intreaga viata, de la urcarea ei pe tron, in 1914, si pana la trecerea sa in eternitate, in 1938.
Despre persoanele botezate cu prenumele Maria sau cu derivate de la acest nume se spune ca sunt firi sociabile, rabdatoare si deosebit de sensibile.
La noi, cateva dintre derivatele cele mai intalnite de la prenumele Maria sunt Marioara, Mariuca, Maricica, Mioara, Mia, Mariana, Ana-Maria, fara a-i uita nici pe cei care poarta numele Marin, Marinica, Marian etc. Etimologia numelui Marius este extrem de controversata: specialistii sustin ca ar proveni de la un vechi nume gentilic roman (Marius), dar in mentalul colectiv se considera un derivat de la Maria.
Avantajele numelor compuse: persoanele care poarta numele Ana-Maria si Mariana pot participa nu numai la aceasta promotie, ci si la cea dedicata numelui Ana, chiar daca aceste promotii se desfasoara in paralel. Astfel, persoanele care poarta numele Ana-Maria sau Mariana pot beneficia de doua ori de dublarea comenzii, pentru doua comenzi diferite (una pentru numele Maria si una pentru numele Ana).

Despre modul de desfasurare a promotiei puteti afla mai multe vizitand magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro). Dublarea se va aplica doar pentru comenzile lansate in perioada 31 august – 8 septembrie de catre persoanele cu nume derivat de la Maria, pentru o singura comanda, in limita sumei de 200 de lei. Pentru informatii suplimentare, puteti apela numerele de telefon: 021.225.05.07, 0723.15.60.99 (de luni pana vineri intre orele 10.00 si 18.00) sau puteti trimite un e-mail la [email protected]