fbpx

Maria-Iris HÖEPPE despre executive coaching

executive coach

Maria-Iris HÖEPPE este coach acreditat international “Professional Certified Coach” de către ” Federația Internaționala de Coaching “.  De asemenea, Maria-Iris este certificată ca executive coach și business & team coach de catre “Coaching and Leadership International-Canada”. O discutie cu Maria-Iris a scos la suprafata multe beneficii pe care le primim intr-o sedinta de coaching.

Maria-Iris, spune-ne cateva cuvinte despre tine.

​Buna ziua! Mă bucur să ne cunoaștem! Sunt Maria-Iris HÖEPPE, și numele meu este brand-ul meu. De 9 ani fac coaching  în fiecare zi, însă, am învățat și învăț  în acest domeniu de 20 de ani, și el continuă să mă inspire.

Lucrez atât în programe individuale  cât și cu echipe care vor să se dezvolte. Am 45 de ani, și alegerea de a face coaching este o alegere asumată: în cei 15 ani în sales management în mediul B2B, am văzut progrese impresionante prin coaching, ce mi-au întărit credința în puterea acestor procese  în susținerea  performanței oamenilor și a businessurilor.

Asta m-a inspirat și mi-a dat curaj să  fac alte studii, echivalentul unei a doua facultăți, pentru a putea face coaching de calitate. Dacă sunteți conectați la  un mind-set de evoluție, vă pot acompania  pentru a obține rezultate, noi nivele de competență și creșterea unor noi moduri de a comunica asertiv și inspirant.  ​​

De ce Leadership Integrativ?

Genul meu favorit de muncă este coaching-ul echipelor medii și al board-urilor de directori ale companiilor  care se confruntă cu schimbări și doresc să creeze noi viziuni, proiecte, planuri de echipă sau să schimbe paradigme.  În funcție de mărimea proiectului lucrez  coaching independent sau în echipă cu alți coachi parteneri.

​​Imi place asa de mult sa lucrez cu echipe si liderii acestora incat am fondat LEADERSHIP INTEGRATIV, o echipa de 10 profesioniști care colaborează punctual in a oferi workshop-uri specializate de leadership, coaching și consultanță, companiilor din România.

Maria-Iris, cum arata o zi de munca pentru tine?

Muncesc cu clienții în medie cam 6-7 ore pe zi, și cam 3-4 ore am muncă de pregatire, oferte, întâlniri, telefoane. Am o doză de flexibilitate, însa având o agendă plină, am nevoie de multă rigoare. Este o meserie în care nu poți întârzia, nu poți lipsi, nu poți anula intempestiv. Aici,  dacă nu mai primești încredere din partea oamenilor cu care lucrezi, nu mai ai nimic.

Care este activitatea ta preferata atunci cand esti la birou ? 

Când sunt la birou, cel mai mult  imi place când pregătesc un program pentru o echipă comercială, sau o echipă de conducere, să creionez si detaliez planul de lucru. Iar când sunt cu clienții, îmi plac mult sesiunile de coaching de echipă.

Forța inteligenței colective pusa în acțiune, cu metode avansate de coaching, este magnifică. Este o plăcere intelectuală și emoțională enormă să vezi generându-se noi  insight-uri, noi soluții, noi planuri de acțiune, dintr-un punct în care oamenii plecaseră blocați sau îngrijorați real.

executive coach

Din punct de vedere profesional, care a fost provocarea care ti-a oferit cele mai frumoase lectii?

Munca cu anumiti CEO cu personalități puternice, muncă ce m-a forțat uneori să mă adaptez ca stil, ca metoda, ca manifestare, ca prezență.

Când apar încordări, sau sincope, sau nesincronizări, acelea sunt momente în care crești enorm, dacă te privești autentic și te intrebi: cum aș putea fi eu mai clar, mai echilibrat, mai asertiv, mai deschis, mai creativ, mai adaptabil, mai sensibil, mai empatic, mai compasional, în aceasta situație?

Cum pot lucra mai mult la prezența și metoda mea de lucru, pentru ca acest om să pătrundă mai mult în profunzimea sa și să descătușeze sau să perfecționeze anumite  calități?

Dezvoltarea personala și profesionala sunt subiecte actuale despre care auzim frecvent. Tu cum privești dezvoltarea personala? Ce carti citesti?

Un om care nu se curăță și nu se actualizează mental, emotional, fizic, energetic, pierde multe din trenurile vieții. Dezvoltarea personală este o formă de igiena și îngrijire personală necesară fiecărui om. Lumea se schimbă rapid, diversitatea interacțiunilor cu tipuri diferite de personalități și proiecte,  ne forțează la adaptare și schimbare.

Eu fac anual 2-3 cursuri profesionale noi, și citesc 1- 2 cărți pe săptămână, am un coach, meditez, cuget, citesc, mă informez. Acum citesc Leadership embodiment si Psihologia culorilor.

Care este lucrul cel mai frumos legat de ceea ce oferi tu /oferă afacerea ta?

Să văd concret progresul pe care clienții, oameni și firme, îl înregistrează lucrând cu mine: in auto-cunoaștere, in a face, in a fi și în a avea.

 

Persoanele interesate de executive coaching sau team coaching o pot gasi pe Maria-Iris pe retelele social si pe website-urile sale.

Site web: www.life-and-executive-coach.com

Site web: www.leadership-intergrative.com

Telefon: +40726626988

Facebook cautand: Maria Iris HOEPPE Coach