fbpx

Malware ul de Android quot;HummingBad quot; a infectat milioane de smartphone uri

“HummingBad”, un nou tip malware de Android, a infectat, potrivit rapoartelor mass-media, milioane de smartphone-uri si tablete la nivel mondial, in ultimele saptamani. Malware-ul in cauza este extrem de profitabil pentru producatorii sai – in fiecare luna ei acumuleaza aproape 300.000 de euro. Creatorii aceastui malware lucreaza pentru o companie de publicitate numita “Yingmob”, din China, spun cercetatorii companiei de securitate Checkpoint. In trecut, compania a castigat o oarecare notorietate datorita traficului datorat programului malware iOS numit “YiSpecter”. Utilizatorii care au instalata o solutie G DATA pe dispozitivul mobil sunt protejati: malware-ul HummingBad este detectat ca “Android.Trojan.Iop.Y” sau ca “Android.Trojan.Agent.A”.
In cazul HummingBad, un dispozitiv infectat este rootat in mod automat de o aplicatie malware, astfel incat malware-ul isi securizeaza permisiunile sistemului de securitate, dezactivand complet framework-ul de securitate sistemului Android.

Pentru ca un dispozitiv infectat sa poata fi utilizabil din nou, este necesar a se efectua o resetare la setarile din fabrica, care va sterge, insa, toate datele care nu au fost salvate printr-o operatiune de back-up.