fbpx

MacBook Air, un laptop ideal pentru utilizatorul clasic de laptop

În octombrie anul trecut, Apple ne-a surprins pe toți când a lansat noua generație de MacBook Air, un upgrade mult așteptat de toată lumea. Noul MacBook Air beneficiază de display retina, un design actualiat și performanțe mai bune decât până acum. De asemenea, acesta este primul MacBook Air care este livrat în mai multe culori: auriu, argintiu şi gri spaţial.

 

Când se părea că MacBook Air este „mort”, Apple a demonstrat că e mai viu ca oricând, grație procesorului nou, de ultimă generație.

 

MacBook Air – oferte online – eMag

 

MacBook Air versiunea 2018 iese în evidență prin design-ul său uimitor. Este extrem de subțire, având o grosime de doar 1,56 centimetri în cea mai groasă parte a sa, iar zona în care este amplasat trackpad-ul are o grosime de doar 0,41 centimetri.

 

În plus, noul MacBook Air cântărește extrem de puțin, mai exact 1,25 kilograme. Asta îl face extrem de ușor de transportat într-un ghiozdan sau într-o husă și e ca și cum n-am căra nimic.

 

Display-ul este cel mai important upgrade al noului MacBook Air, Apple adoptând un nou design cu ramă subţire în jurul său. Acesta beneficiază de o rezoluţie de patru ori mai mare, cu o diagonală de 13,3” şi cu un panou cu 48% mai multe culori. Deasupra display-ului a fost amplasată o cameră FaceTime HD, o premieră pentru gama MacBook Air.Macbook Air - comanda prin eMagDacă facem o inspecție a porturilor, vedem că Apple continuă să parieze pe USB-C, dat fiind că noul MacBook Air are două porturi USB-C de 3.1 de a doua generație, care ne oferă viteze de 10 GB/s. Tot prin aceste porturi se face încărcarea noului MacBook Air. Ca ultimă conexiune fizică, găsim un jack de 3,5 mm pentru a ne putea conecta căștile clasice cu cablu.

 

Apple a mizat pe un trackpad Force Touch, care ne oferă un mai bun control asupra cursorului și sensibilității la apăsare. Tastatura Macbook Air este iluminată cu LED și are tehnologia Butterfly de a doua generație.

 

În partea superioară dreaptă a noului MacBook Air avem senzorul tactic Touch ID, care ne permite realizarea de plăți și deblocarea laptopului folosind amprenta. Aceasta baneficiază de un cip T2 de securitate, care poate cripta atât parolele şi amprentele utilizatorului, cât şi datele de pe SSD. Tot în T2 se regăseşte un procesor de imagine pentru camera web şi asigură funcţionalitate „Hey Siri”.

 

Dacă vorbim de hardware-ul noului MacBook Air, acesta are un procesor Intel Core i5 cu nucleu dublu, de a opta generație, de 1,6 GHz (cu Turbo Boost de până la 3,6 GHz), cu 8 GB de memorie RAM și opțiuni de configurare de până la 16 GB. Placa video este una încorporată, mai concret un Intel UHD Graphics 617.

 

Este un laptop ideal pentru un utilizator clasic, care vrea să folosească computerul pentru mail, editare de texte, navigare pe internet etc., dar nu este pentru profesioniștii editării video sau foto. Atenție, noul MacBook Air nu este nici pentru jocuri!

MacBook Air 2018, 2019

Autonomia bateriei de litiu de 50,3 watti/oră ne dă o autonomie de circa 10 ore, după cum ne-a obișnuit Apple și până acum. Pe pagina web proprie, compania americană susține că bateria durează chiar până la 12 ore de navigare web pe wireless.

 

La capitolul sunet, MacBook Air beneficiază de difuzoare cu 25% mai puternice, care pot reda şi frecvenţe joase foarte puternic şi trei microfoane pentru comenzi vocale.

 

Apple se laudă întotdeauna că foloseşte materiale „eco”, iar MacBook Air este primul computer realizat 100% din aluminiu reciclat, ceva ce reduce impactul construcţiei acestui computer asupra mediului cu 50%.