fbpx

Lustre LED de la iluminat-ieftin.ro

Lustra cu LED

Lustra cu LED a apărut relativ recent pe piața iluminatului, dar datorită varietății de forme și dimensiuni, designului modern și a gamei întregi de avantaje, a câștigat rapid popularitate în rândul consumatorilor și înlocuiește treptat lustra tradițională cu becuri fluorescente sau cu halogen. Lustra LED este un corp de iluminat de tavan sau pendul, unde becurile cu LED sau benzile LED sunt utilizate ca sursă de lumină. Producătorii oferă în principal modele în stiluri moderne: hi-tech, modern, minimalism. Sunt excelente pentru iluminarea zonelor de locuit: living, bucătărie, dormitor pe hol sau cameră pentru copii. Conform metodei de montaj, lustrele LED pot fi de tavan sau suspendate.

Lustrele LED de tavan sunt proiectate pentru tavanele joase. Aceste structuri de iluminat sunt montate aproape de tavan și au de obicei o formă rotundă sau pătrată. Corpul lustrei este instalat pe un suport metalic, pe unul sau mai multe lanțuri, precum și pe corzi, a căror înălțime este reglabilă la dimensiunile specifice ale camerei. Sunt utilizate în camere spațioase și, de obicei, designul conține suporturi lungi, brațe sau abajururi.

Caracteristici de proiectare

Corpul lustrelor cu LED este de obicei realizat din metal, deoarece, elementele structurale converg de obicei spre acesta. Abajururile sau nuanțele lustrei servesc drept difuzoare de lumină. Sunt fabricate din sticlă, metal, plastic, acril și alte materiale. Unele modele sunt produse fără nuanțe și abajururi ca, de exemplu, lustrele cu cristal care sunt utilizate ca difuzoare de lumină. Caracteristica de design a multor lustre moderne este absența becurilor, iar unele modele de lustre vin cu telecomandă.

Lustre cu LED – Avantaje

Lustrele cu LED au o serie de avantaje față de sursele de lumină tradiționale. Principalele avantaje sunt următoarele:

  • Economie de energie. Consumul de energie este de 10 ori mai mic decât cel al lămpilor cu incandescență și de 3 ori mai mic decât cel al lustrelor cu becuri cu economie de energie.
  • Telecomandă (pe unele modele). Dispozitivul de iluminat este pornit și oprit atât prin intermediul unui comutator staționar, cât și prin apăsarea butoanelor de pe panoul de control de la distanță.
  • Siguranța privind incendiile. Generare redusă de căldură, corpul de iluminat nu se încălzește.
  • Iluminarea cu LED este recunoscută ca fiind ecologică și sigură.
  • Durată lungă de viață: până la 11 ani de strălucire continuă a lustrelor cu LED încorporate, durata de viață a lămpii fiind de până la 50 de mii de ore.
  • Design modern și o varietate de forme.
  • Iluminare uniformă, strălucitoare, fără pâlpâire, așa cum este în cazul lustrelor cu incandescență sau halogen.

Caracteristici de operare

Lustra LED poate fi instalată în orice spațiu de locuit pe orice tip de tavan.

Lustra cu LED este considerată cea mai bună opțiune pentru tavanele întinse, deoarece LED-urile nu încălzesc corpul de iluminat și nu are un efect termic asupra filmului din PVC, care nu este rezistent la temperaturi ridicate. Un astfel de dispozitiv de iluminat este montat la orice distanță de tavan. Pentru ca iluminatul din casă să fie confortabil și plăcut pentru ochi, este mai bine să achiziționezi becuri LED cu lumină albă caldă.

LED-urile sunt proiectate în așa fel încât, să poată produce lumină de orice culoare. Această proprietate este utilizată în lustre cu LED cu telecomanda, utilizând SMD de tip RGB ca sursă de lumină simultan – roșu, verde și albastru. Prin schimbarea strălucirii fiecărui SMD se obține orice culoare a spectrului. Adică, o lustră cu LED pentru o casă poate lumina nu numai cu lumină albă (cu nuanțe diferite), ci și cu albastru, verde, roșu etc. Totuși, ar trebui să știi că nu toate modelele au această caracteristică, ci doar unele dintre ele.

Va asteptam pe site www.iluminat-ieftin.ro sa descoperiti peste 200 de modele de lustre si aplice.