Lumanarea de botez de la Couture Bebe, un accesoriu stilat

lumanare botez

Lumanarea de botez nu si-a pierdut din semnificatie, chiar daca traim vremuri moderne. Aceasta poarta simbol de calauza, fiind asociata cu lumina sfanta ce ghideaza orice crestin. Nelipsita in timpul crestinarii unui nou nascut, lumanarea pentru botez devine si parte din trusoul pe care nasii il pregatesc pentru cel mic, un simbol al insusi evenimentului religios, iar pretentiile estetice sunt destul de mari.

In trecut, se obisnuia ca lumanarea, aleasa din optiunile de lumanari botez, sa fie una din ceara curata, de preferat alba. Ulterior, cand au aparut si tendinte moderne, idei de stilizare ale acestora, nasii au inceput sa isi doreasca acele stiluri unice, de lumanari aparte. Intelegand acest demers, Couture Bebe intampina cu succes preferintele de acest gen. Lumanarile pe care le pune la dispozitie sunt lucrate si decorate deosebit.

Couture Bebe, lumanari de botez in tendinte

O alta diferenta remarcata in ceea ce priveste lumanarile de botez se refera la faptul ca acestea nu mai sunt preferate a fi lungi si subtiri. Din motive practice si estetice tendintele moderne dicteaza ca lumanarea sa fie usor de tinut in mana, mai scurta, dar si mai groasa. Cat priveste partea de ornament exista si aici o influenta a traditiilor. Se obisnuia a oferi un dar nasilor, in semn de respect pentru ca sunt alaturi de copil la taina crestinarii. Lumanarea era adesea ornata cu flori si un material sau prosop. Acum insa sunt preferate decoratii si detalii care sa rezoneze cu tematica evenimentului.

Couture Bebe pune la dispozitie o gama larga de lumanari de botez. Acestea au imprimare in ceara, pentru situatiile in care se doreste personalizarea. Sunt folosite materiale diverse, bumbac, tafta, paspoal sau tulle, pentru a crea o tematica anume. Insa aparte de modelele vesele, existente si disponibile in cadrul magazinului online, Couture Bebe poate executa la comanda orice tip de lumanare.

Lumanarea aleasa de nasi

Rolul nasilor este de a crestina, iar in plan simbolic si material de a oferi celui mic o lumanare, ce va fi binecuvantata de preot, precum si haine noi si un cadou. Se considera ca acesta era adevaratul start in viata, de aceea nasii se ocupau de toate nevoile celui mic. Se mai pastreaza si in zilele noastre acest obicei.

Cand vine vorba de lumanare, aceasta este aleasa de nasi si de regula este dorita a face parte ca stil din intregul trusou pregatit. Asadar, exista specificatii concrete despre imagine, modele si culori care sa orneze lumanarea. La Couture Bebe se pot comanda lumanari exact pe gustul fiecaruia, incluzand chiar si personalizarea – numele copilului si data botezului imprimate.

Designul lumanarii a devenit in ultimul timp un etalon al elegantei, fiind direct corelat cu gusturile celor care le aleg. Asadar exista pretentii dintre cele mai variate, nasii dorind sa iasa in evidenta cu o astfel de alegere. Vor fi incantati sa descopere la Couture Bebe o varietate de astfel de lumanari, cu tematici vesele precum minioni sau de inspiratie din lumea Disney, cele mai serioase si elegante cu stilul gentleman – papion, cravata, tulle si perle pentru fetite. Oricat de sofisticate ar fi aceste preferinte, Couture Bebe reuseste sa realizeze designuri conform asteptarilor.