fbpx

Lucrari de arta donate de AraArt intr o licitatie caritabila au adunat 3 700 euro pentru ajutarea a 10 familii defavorizate din

Arta e o moda sau moda e o arta? O ecuatie pe care Galeria de Arta si Casa de Licitatie a rezolvat-o printr-un parteneriat care le aduce pe cele doua impreuna, printr-un numitor comun elocvent: dragostea pentru frumos.

Astfel, vineri, 20 noiembrie, a avut loc la Palatul Parlamentului o licitatie caritabila in cadrul evenimentul de lansare a brandului de genti L’art no. 29. Galeria de Arta si Casa de Licitate AraArt a donat sapte obiecte de arta care au fost adjudecate pentru suma totala de 3.700 euro. Fondurile stranse au fost directionate catre 17 copii din 10 familii defavorizate din Prislop.

„Pe 20 noiembrie am redefinit frumosul prin combinarea intr-un singur proiect a trei elemente care aparent nu au nicio legatura intre ele: arta, moda si o cauza sociala. Martore ale acestui mix inedit stau cele doua spatii amenajate pentru a fi admirate de participantii la eveniment, unde lucrari de Tonitza si Luchian, alaturi de doua seturi de mobilier deosebite din custodia AraArt s-au armonizat atat de bine cu gentile L’art no. 29. Chiar daca acest eveniment s-a suprapus cu pregatirile pentru licitatia noastra de Craciun, Licitatia AraArt numarul 27 care va avea loc pe 9 decembrie la Casa Capsa, ne-am dorit foarte mult sa putem da o mana de ajutor familiilor defavorizate prin donatiile noastre.” a declarat Prof. Dr. Ariadna Zeck, istoric de arta si expert evaluator AraArt.

Printre obiectele de arta donate de AraArt se numara lucrari ale artistilor romani contemporani. Lucrarea „Balerina”, semnata Cozmin Movila, o instanta dintr-o serie de ipostaze de balet, acvaforte cu interventii cromatice a deschis licitatia cu succes, urcand de la pretul de pornire de 600 euro la pretul de adjudecare de 1000 euro. Cozmin Movila este asistent universitar colaborator in cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti si se alatura tinerilor artisti promovati de AraArt in cadrul programului derulat de AraArt de cativa ani, prin care artistii contemporani sunt incurajati si valorizati, alaturi de artisti de renume ai Romaniei.

Cea de-a doua lucrare scoasa la licitatie a fost „Copii Maramureseni” semnata Marius Buruiana. Acuarela pe carton subtire a fost evaluata de experti la pretul de plecare de 400 euro, urcand la aceeasi valoare finala de 1000 euro. Marius Buruiana este recunoscut ca un mare iubitor al tehnicii in acuarela si autor al portretului Simonei Halep, al lui Ilie Nastase si a altor personalitati de onoare ale orasului Busteni.

Lucrarea in tus pe hartie „Cearta”, semnata Tia Peltz a intrat in posesia Valentinei Pelinel. Opera artistica a fiicei scriitorului Isac Peltz include lucrari de pictura, grafica, desen si ilustratie de carte, iar o parte din lucrarile sale sunt expuse in muzee, de exemplu Muzeul National de Arta Bucuresti.

Lucrarea „Floarea Soarelui” semnata Vasile Grigore realizata in tehnica mixta: guasa si tempera pe carton subtire si-a gasit noi posesori: Printul Paul si Printesa Lia. Pictor, desenator si profesor universitar roman, Vasile Grigore a fondat in 2004 Muzeul de Arta care ii poarta numele.

Lucrarea lui Marcel Guguianu „Nud” s-a licitat impreuna cu monografia Marcel Guguianu – „Simfonia lumii” de Lucia Valentina Stanciu. Artistul a folosit o tehnica mixta: tus si acuarela pe carton subtire pentru realizarea picturii. Sculptor roman, Marcel Guguianu a avut numeroase expozitii internationale la Budapesta, Roma, San Marino, Napoli, Paris, New York, Miami, Washington si a primit un premiu de onoare la Bienala de la Viena in anul 1972.

Monografia „Iancut” realizata de aceeasi Lucia Valentina Stanciu a fost lucrarea cu care s-a incheiat licitatia caritabila. Ion Iancut, personalitate marcanta a artei plastice romanesti, a avut numeroase expozitii personale in strainatate, dintre care mentionam expozitiile din Olanda, Germania, Suedia.

Numeroase alte vedete au participat la evenimentul de lansare dintre care amintim: Printul Paul si Printesa Lia, Valentina Pelinel, Irina Mohora, Oana Roman, Adelina Pestritu, Madalin Ionescu, Cristina Siscanu, Giani Kirita, Florentina Opris.

“Simt o bucurie imensa din pricina faptului ca o data cu lansarea liniei de genti L’art no. 29, am desfasurat licitatia caritabila care a fost un real succes. Sper ca suma stransa pentru micutii din Prislop le va insenina sarbatorile de iarna. Copii olimpici, care merg la scoala pentru a manca paine cu lapte, care renunta la copilarie pentru a-si creste fratii mai mici, copii care invata la lumina lumanarii, fara laptop sau Google. Ei ne invata cea mai importanta lectie: ce inseamna sa supravietuiesti si sa fii om. Ei sunt eroii mei! Multumesc tuturor partenerilor evenimentului, in special AraArt, fara de care acest proiect nu s-ar fi putut intampla. ” a declarat Cristina Herea, fondator L’art no. 29.

In urma ajutorului AraArt s-au strans 3.700 euro din care s-au cumparat haine, alimente, rechizite, dulciuri si jucarii pentru 17 copii din 10 familii nevoiase din Prislop.

***
Casa de licitatie AraArt s-a deschis in septembrie 2010, avand insa activitate de galerie inca din anul 2005. Galeria s-a remarcat in activitati de ambientare a diferitelor spatii cu lucrari de autor, prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alaturi de institutii culturale si educationale de referinta din Romania (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.). In plus, ofera consultanta de specialitate asupra starii de conservare si furnizeaza solutii de panotare corecta a lucrarilor din importante colectii private.