fbpx

Luchian pictorul florilor este preferatul iubitorilor de arta

Licitatia organizata de Casa de licitatii si Galeria de arta AraArt in data de 25 februarie la Casa Capsa s-a incheiat cu peste 30 de obiecte de arta adjudecate de noi proprietari. Stefan Luchian a fost pictorul cel mai apreciat de participantii la Licitatie. Lucrarile Casa la Brebu (4000 euro) , Baticul rosu (14.000 euro) si Garoafe albe si rosii (30.000 euro) au intrat in posesia noilor proprietari cu ocazia Martisorului. Cadouri speciale pentru cei dragi sau pur si simplu un cadou pentru sine, pe care orice iubitor de arta il pretuieste, fiecare din tablourile semnate de Luchian transmit o emotie aparte.

Nicolae Tonitza a impresionat prin lucrarea Case din Mangalia Veche, realizata prin tehnica mixta: tempera, tus si acuarela pe carton si adjudecata pentru suma de 1800 euro.

Notabila pentru lirismul pe care il exprima, compozitia marina intitulata Barci ancorate, semnata de Nicolae Darascu a fost adjudecata pentru suma de 4200 euro, in cadrul licitatiei. De asemenea, merita mentionat pentru expresivitate si dramatism tabloul Inserare, executat in ulei, guasa si tempera de placaj, semnat Horia Bernea si achizitionat de un nou proprietar pentru suma de 1500 euro.

De asemenea, la mare cautare au fost obiectele de arta decorativa, semn ca rafinamentul cadourilor exclusiviste castiga tot mai mult teren in luna cadourilor de primavara. Exemple de astfel de obiecte adjudecate in cadrul licitatiei: varietati de scrumiere din argint si cristal, presse-papier (accesoriu de birou din marmura si antimoniu), ceas de semineu cu mecanism mecanic din bronz masiv in stil Art Nouveau, bomboniera din cupru si sticla pictata sau lampa decorativa cu abajur din sticla colorata si picior de bronz in forma de statueta Tiffany. Preturile acestora au fost cuprinse intre 120 si 700 de euro.

Lucrarile si detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul Galeriei de Arta si Casei de Licitatii AraArt.

***
Casa de licitatii AraArt s-a deschis in septembrie 2010, avand insa activitate de galerie inca din anul 2005. Galeria s-a remarcat in activitati de ambientare a diferitelor spatii cu lucrari de autor, prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alaturi de institutii culturale si educationale de referinta din Romania (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.). In plus, ofera consultanta de specialitate asupra starii de conservare si furnizeaza solutii de panotare corecta a lucrarilor din importante colectii private.