Linoleum special, pentru pardoseli senzaționale

Într-o vreme în care parchetul și gresia par să fie pardoselile vedetă, nu ar trebui să uităm niciun moment de aparent modestul linoleum.

Pe lângă podelele deja cunoscute, linoleumul este un material excelent pentru pardoseală, care pe lângă rezistență și aspectul deosebit pe care îl are, este mai nou și eco friendly.

Ce este linoleumul?

Linoleumul este acel tip de pardoseală a cărei componentă principală a fost inițial reprezentată de uleiul rezultat din semințe de in. El a fost combinat cu alte tipuri de materiale, printre care se poate menționa nisipul.

Linoleumul este un termen popular pentru pardoseala din vinil, dar, deși linoleumul și vinilul sunt foarte asemănătoare, ele au o compoziție total diferită: în timp ce linoleumul tradițional este un produs sută la sută biodegradabil și fabricat din ingrediente naturale, vinilul este cu totul altceva.

Linoleumul pe care îl cunoaștem majoritatea are și componente produse în laborator, lucru ce îl face foarte rezistent la zgârieturi. Mai ales linoleumul din vinil este acel tip de pardoseală ideal pentru zonele cu un trafic ridicat. Este extrem de ușor de curățat cu o simplă cârpă umedă, tocmai de aceea acest tip de pardoseală este de multe ori văzut în unitățile medicale, școli, grădinițe, centre de spa, acolo unde este nevoie de o igienizare rapidă, continuă.

Linoleumul este rezistent la foc, este foarte ferm în prezența bacteriilor și nu se decolorează ușor.

Se poate realiza într-o varietate de culori, imprimeuri, de aceea aspectul său este foarte plăcut și adaptat la nevoile specifice ale clienților.

O pardoseală PVC tip linoleum este perfectă pentru un cabinet medical stomatologic, laborator, sală de așteptare, sală de operație, hală de producție, depozit din industria alimentară, pentru pardosit mijloace transport în comun.

Este prezentat sub forma unui sul și nu generează acele probleme dificile de montaj pe care alte tipuri de pardoseală de au.

Cei interesați pot ca să comande inclusiv linoleum de vinil, din PVC, antiderapant, pentru interior, un linoleum prin excelență impermeabil, ignifug, moale la atingere.

Trebuie menționat că el este compus din mai multe straturi. Partea superioară, cea pe care se calcă, este un PVC transparent, dur, care oferă rezistență la trafic.

Montajul acestui tip de pardoseală necesită un suport neted, stabil, curat, care nu se va descuama în strat superficial, este foarte rezistent la încărcări și traficul ulterior, putând a fi pus chiar și în locuri cu o umiditate relativă de până la 85%.

Fiind un linoleum antiderapant pentru trafic intens este un material antibacterian, medical.

Se recomandă a fi realizată instalarea de către o echipă de montaj profesionistă deoarece este o soluție complexă de pardoseală. De la Home Expert se va putea oferi contra cost și montajul pentru acest tip de covor PVC.

Cele 5 straturi ale unei pardoseli din vinil sau PVC

– un strat compact de bază care asigură rezistența suplimentară produsului;

– un strat de spumă care asigură izolație fonică și termică;

– un strat compact care previne modificările dimensiunilor și aspectului pardoselii;

– un  strat superior de spumă care oferă flexibilitate și protecție pardoselii covorului PVC;

– un strat transparent care asigură rezistență suplimentară la uzură, rupere și crește durabilitatea pardoselii de până la 7 ori.

Avantajele pardoselii din PVC sau vinil

– pardoseala din vinil este disponibilă între o gamă variată de culori și modele;

– este o suprafață confortabilă care de un sentiment plăcut de căldură;

– este extrem de rezistentă;

– este practică;

– are un grad de absorbție a zgomotului excelent;

– este ușor de montat și de întreținut.

Pardoseala din vinil poate fi montată în trei feluri: cu bandă adezivă, prin lipire și fără lipire. Modalitatea depinde de cât de circulată este camera în care urmează să fie instalat linoleumul.

Întreținerea pardoselii PVC este simplă, ușoară: doar prin ștergere și aspirare o dată pe săptămână sau mai des cu în apă călduță și soluție de curățare cu un PH neutru.

Ce zici, nu-i așa că nu trebuie să ignorăm acest tip de pardoseală iefitnă și bună?