fbpx

LIDERII AMERICANI SI ROMANI SE REUNESC LA WASHINGTON DC PENTRU A LANSA PARTENERIATUL DINTRE SUA SI ROMANIA

CE se intampla
Liderii comunitații romanești din America se vor reuni pe 2 octombrie, la Washington, DC, impreuna cu diplomați romani și foști ambasadori americani, pentru a lansa Alianța, o organizație axata pe fortificarea legaturilor stranse dintre cele doua țari. Alianța este construita sub forma unei retele ce are rolul de a uni toate persoanele americane și organizațiile interesate in misiunea de a menține SUA și Romania in alianțe culturale, economice, politice și militare. Romania a lucrat indeaproape cu SUA indemnand alte natiuni din Europa sa fie aliate pentru a-si pastra independența.

“Acum, mai mult decat oricand de la caderea Zidului Berlinului de acum 25 de ani, America trebuie sa ramana aproape de națiunile din Europa de Est, cum ar fi Romania, tara care ne impartașeste valorile democratice”, afirma Mark Gitenstein, Presedinte al Aliantei, fost ambasador al presedintelui Obama din 2009 pana in 2012.

“Multi americani- romano-americani ca mine si altii – inteleg ca acesta este momentul in care trebuie sa ne unim prin valorile pe care le impartașim cu totii”, sustine Dan Dimancescu, Consul Onorific al Romaniei la Boston. “Alianta este creata pentru a ne conferi tuturor o voce si o prezenta clara in capitala tarii noastre.”

CINE participa
• Iulian Buga, Ambasadorul Romaniei
• Dan Dimancescu, Consul Onorific al Romaniei, Boston
• Mark Gitenstein, fost ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania, fondator Alianta
• Jim Rosapepe, fost ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania
• Sheilah Kast, fost corespondent ABC News la Casa Alba si Gala MC

Printre invitatii de onoare ai Galei din 2 octombrie se numara romano-americani si americani cu functii de conducere ce au contribuit major la alianta dintre Statele Unite si Romania. Acestia sunt:
• Mike Carroll, Fondator si Presedinte al Romanian Children’s Relief si al fundatiei partenere din Romania, Fundatia Inocenti, fotograf
• Ileana Orlich, Sef de catedra al Facultatii de Limba germana, romana si slava si decan al programului de studii romanesti al Universitatii de stat din Arizona.
• Daniela Rus, Profesor de Inginerie Electrica si Informatica si director al Laboratorului de Inteligenta Artificiala (CSAIL) la MIT

Printre participanti se numara si Medical Association of America, Friends of Romania (voluntari ai Peace Corps ce au activat in Romania) si Romanian Cultural Exchange, cu sediul in Chicago. Toti participantii vor primi o editie comemorativa a cartii The Little Book of Romanian Wisdom, de Diana Doroftei si Matthew Cross.

CAND Joi, 2 octombrie, 2014
6:00 – 7:00 p.m. EDT Receptie
7:00 – 9:30 p.m. EDT Gala evenimentului

UNDE National Museum of Women in the Arts
1250 New York Avenue, NW • Washington, DC 20005

RSVP Daca doriți sa participați la cina și / sau receptie, va rugam sa va inregistrați.
Pentru a te inregistra ca membru media, va rugam sa o contactati pe Lauren Kannry la [email protected] sau 202.491.1001.

DESPRE ALIANTA
Alianta este o alianța independenta a organizațiilor și profesioniștilor care lucreaza pentru a consolida legaturile culturale și economice dintre Romania și Statele Unite ale Americii. Misiunea sa este aceea de a imputernici instituții și persoane fizice romane și americane, prin educație, creare de rețele și facilitarea oportunitaților de care beneficiaza cetațenii din ambele tari. Pentru a atinge acest scop, Alianta va intensifica si consolida imaginea Romaniei in Statele Unite, in special in randul formatorilor de opinie cheie ai Statelor Unite.