Leziunile meniscului, cauze, simptome si tratament

4 august 2020
Autor:
Touch Media

Fiind cea mai mare articulatie a corpului, genunchiul este supus si vulnerabil la traumatisme directe si indirecte,  de aceea leziunile meniscului sunt printre cele mai frecvente in aria ortopediei.  Ruptura totala sau partiala a meniscului apare in urma unor miscari bruste de torsiune sau de rotatie a a coapsei, in timp ce piciorul sta pe loc. Aceste leziuni apar de cele mai multe ori in timpul practicarii unor sporturi, o presiune asupra genunchiului si apoi o rasucire poate cauza o ruptura de menisc. Tratamentul nechirurgical este de cele mai multe ori eficient si inseamna odihna, gheata, orteza pentru genunchi si ridicarea piciorului mai sus de nivelul inimii.

Care sunt simptomele leziunilor de menisc? Principalul simptom este durerea, insa de cele mai multe ori este asociata cu rigiditatea sau umflarea piciorului, blocarea genunchiului, senzatia de instabilitate a genunchiului si imposibilitatea de a face o miscare completa. In functie de dimensiunea si localizarea leziunii de menisc se recomanda un tratament, chirurgical sau nechirurgical. In faza incipienta, se recomanda Protocolul RICE, odihna, gheata, orteza pentru genunchi si ridicarea piciorului si medicamente antiinflamatorii.

Leziunile de menisc sunt extrem de frecvente, dar pentru un diagnostic corect se recomanda vizita la un medic ortoped.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram