fbpx

Let the journey begin – BattleHack Atena 2015 gata de start

• Atena se alatura BattleHack si devine, in regiunea sa, capitala inovatiei, dezvoltarii si priceperii in sectorul tech
• PayPal si Braintree ofera dezvoltatorilor locali sansa de a ajuta comunitatea, de a-si demonstra abilitatile si de a-si impartasi ideile, concurand cu cei mai buni programatori din Europa de Sud-Est
• Castigatorii rundelor regionale ale BattleHack vor merge in San Jose (California) pentru BattleHack World Finals, eveniment care va avea loc pe 14-15 noiembrie si unde echipele se vor lupta pentru marele premiu de $100,000
• BattleHack Atena are loc la The Hub si incepe la ora 10.00 pe 30 mai, urmand sa se incheie la ora 17.00 pe 31 mai
Aduna-ti echipa si inregistreaza-te chiar acum pentru BattleHack Atena: 2015[.]battlehack[.]org[/]athens
Concurentii
Atena este gazda unui hackathon epic pe 30-31 mai 2015. BattleHack Atena invite developerii din Uniunea Europeana, hackerii, specialistii IT si pe cei pasionati sa concureze in creearea unei aplicatii destinata binelui social si care sa integreze PayPal API sau Braintree SDKs. Nu exista o limita in materie de subiect la BattleHack, iar participarea este gratuita. Castigatorii si finalistii din anii anteriori au voie sa concureze din nou daca se prezinta cu aplicatii noi si unice
Campul de bataie
Pentru a-si mentine performanta la nivel maxim pe parcursul evenimentului cu durata de 24 de ore, concurentii la BattleHack au la dispozitie mancare si bauturi si, daca au nevoie, chiar si access la o sesiune sau doua de masaj. Prima zi a BattleHack Atena incepe cu inregistrarea participantilor, dupa care acestia isi vor intalni rivalii si vor face schimb de skill-uri, vor forma echipe si vor discuta cu juratii competitiei inainte sa treaca la treaba. BattleHack continua pe parcursul zilei a doua, culminand la pranz, cand juratii vor acorda premii celor mai inovative si unice aplicatii.
Lupta
Fiecare aplicatie creeata in cadrul competitiei este evaluata in functie de calitatea codului si integrarea API-ului impus, nu in functie de fezabilitatea ideii de business. Juratii, un panel de profesionisti de marca precum John Lunn – Senior Global Director PayPal/Braintree_Dev., George Psistarkis – fondator Blendo si Apirise, si George Kasselakis – partener Openfund, urmaresc sa descopere concurentii cei mai talentati si sa contribuie la activarea potentialului sectorului de programare din regiune.
Spre deosebire de alte hackathon-uri, BattleHack creeaza un mediu relaxant pentru programare, unde nimeni nu incearca sa preia actiuni in cadrul companiilor implicate ori sa influenteze, in orice fel, activitatea developerilor.
Premiile
Castigatorii BattleHack Atena vor primi trofee-axa, transport si cazare la finala mondiala din Silicon Valley, unde vor concura drept ”Greece’s Best Developers”, alaturi de castigatorii celorlalte editii regionale ale BattleHack 2015. In afara de marele premiu, vor mai fi acordate un premiu second constand intr-o consola XBOX One 500GB si un kit ADAFRUIT ARDX V1.3.
John Lunn – Senior Global Director PayPal/Braintree_Dev este nerabdator sa descopere developerii talentati din regiune si, in acelasi timp, sa contribuie la energizarea industriei locale de specialitate.
“Calatorim la nivel international si gasim aplicatii si hack-uri de exceptie, care ofera solutii innovative pentru comunitatile locale si abia asteptam sa ii vedem pe developerii locali demonstrandu-si capabilitatile si creativitatea din nou si anul acesta. Spre deosebire de multe alte hackathon-uri, nu urmarim sa obtinem participatii in cadrul companiilor lor sau sa le influentam in orice fel activitatea. Evaluam fiecare aplicatie pe baza calitatii codului si a modului in care API-urile noastre sunt integrate. Ajutandu-i pe developer sa isi monetizeze ideile, facilitam inovatia si contribuim la impulsionarea urmatoarei generatii de companii care au potentialul de a fi la fel de disruptive si de success precum Uber si Airbnb,” a declarant John Lunn.
Mai multe detalii referitoare la eveniment sunt disponibile pe site-ul dedicat, 2015[.]battlehack[.]org (mod de inregistrare, program detaliat, informatii referitoare la partenerii evenimentului, videoclipuri si raspunsuri la cele mai frecvente intrebari).
BattleHack consta intr-o serie de hackathon-uri internationale organizate de PayPal si Braintree. Concurentilorli se cere sa isi foloseasca abilitatile de codare pentru a solutiona o problema locala. Castigatorii competitiilor locale primesc un trofeu sub forma de axa si intra in finala internationala, unde au sansa de a obtine marele premiu in valoare de $100,000. Competitorii pastreaza drepturile asupra aplicatiilor pe care le realizeaza in competitie. Cele doua editii anterioare ale evenimentului au atras peste 5,000 de concurenti, iar castigatorii lor au prezentat idei inovatoare care au atras atat atentia sectorului privat, cat si pe cea a sectorului public. Gearbox, echipa castigatoare la BattleHack Sydney 2014, a creeat o unitate de depozitare care le permite utilizatorilor sa imprumute echipament sportiv si de fitness prin intermediul unei aplicatii mobile; solutia este testata in prezent in unele dintre cele mai mari parcuri din Sydney. CleanAgents, aplicatie creeata si desemnata castigatoare la BattleHack Berlin 2013, este un serviciu de curatenie la cerere. Compania a fost achizitionata de Helpling in aprilie 2015. In numai 11 luni, CleanAgents este operationala in peste 200 de orase din lume si este lider de piata in Germania.
La PayPal, oamenii sunt in centrul a tot ceea ce facem. Infiintati in 1998, continuam sa fim in avangarda revolutiei platilor digitale, procesand circa 11,6M de plati zilnic pentru clientii nostri. PayPal le ofera oamenilor modalitati mai bune pentru a se conecta cu banii si intre ei, ajutandu-i sa trimita bani fara a dezvalui informatii financiare si ofera plati flexibile prin utilizarea balantei contului de PayPal, a conturilor bancare, a PayPal Credit si a cardurilor de credit. Cu 165 de milioane de conturi active, PayPal a creat un ecosistem de plati deschise si sigure pe care oamenii si companiile il aleg pentru a realiza intre ei tranzactii sigure online, in magazinesi prin intermediul dispozitivelor mobile. PayPal este o platforma internationala de plati disponibila in peste 203 de piete, care le permite clientilor sa primeasca plati in peste 100 de valute, sa retraga fonduri in conturile bancare in 57 de valute si sa tina balanta conturilor lor de PayPal in 26 de valute. PayPal este o companie eBay Inc. . In septembrie 2014, eBay Inc. a anuntat ca intentioneaza sa separe eBay si PayPal in companii independente tranzactionate la bursa in cursul anului 2015.