Lectorul Stefan Birica a contribuit la restaurarea picturii de la biserica Sfantul Anton din Bucuresti

Stefan Birica s-a nascut pe data de 1 octombrie 1960, fiind in prezent lector universitar la Unviersitatea Bioterra din Bucuresti inca din anul 2006. A publicat si o carte de Legislatie Fitosanitara, avand cursuri de Drept Administrativ si Drept comunitar European la Universitatea Bioterra.

Stefan Birica – doctor in Stiinte Fitosanitare

In ceea ce priveste studiile lui Stefan Birica, trebuie mentionat ca acesta a absolvit Institutul Diplomatic Roman, precum si Facultatea de Drept. In plus Stefan Birica si-a luat si doctoratul in domeniul stiintelor Fitosanitare.

Ajutorul dat de Stefan Birica pentru restaurarea picturii bisericii Sfantul Anton din Bucuresti

Pe langa activitatea didactica si profesionala, Stefan Birica este un om preocupat de problemele societatii, alegand sa se implice activ. Edificator in acest sens este exemplul in care Stefan Birica a contribuit la restaurarea picturii de la Biserica Domneasca Sfantul Anton – Curtea Veche. Biserica Sfantul Anton, un adevarat monument arhitectural si cea mai veche biserica din Bucuresti, avea nevoie neaparat de o restaurare a picturii interioare. Sfintirea noii picturi a fost realizata in anul 2013, slujba de sfintire fiind oficiata de Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel. In cadrul acestei festivitati, Stefan Birica a fost recompensat cu diploma de onoare Sfintii Imparati Constantin si Elena pentru ajutorul dat in restaurarea picturii de la Biserica Sfantul Anton Curtea Veche din Bucuresti.