fbpx

Laser Processing Romania-Servicii Sudare Bucuresti

Sudarea metalelor este un proces utilizat pe scară largă în lumea prelucrării la rece a tablelor, dar fiecare afacere o poate realiza cu procese și tehnologii diferite, în funcție de cerințele clientului. Pe baza nevoilor clienților, găsim multe suduri diferite atât din punct de vedere estetic, cât și în ceea ce privește caracteristicile, costurile și timpii de lucru ai acestora. Iată un scurt excursus al diferitelor tipuri de sudare a metalelor cele mai utilizate, cu avantajele și dezavantajele fiecăruia dintre ele.

Descoperiti gama noastra de servicii sudare in Bucuresti.

Sudarea este tehnica cu care se realizează continuitatea materialului metalic între cele două piese care trebuie unite. Continuitatea poate fi obținută în esență în două moduri:

Prin contact și conectare lichid-lichid, adică prin topirea celor două margini ale îmbinării (sudare cu laser, sudare TIG, sudare MIG / MAG, sudare prin rezistență);
Prin contact solid-solid, adică fără topire; în acest caz conexiunea se obține prin difuzie reciprocă între materialele celor două clape, care rămân întotdeauna în stare lichidă.

Sudarea cu laser
Sudarea cu tablă laser poate realiza suduri subțiri și adânci, extrem de rezistente și, în același timp, estetice. Acest lucru este posibil, deoarece, diferit de alte tipuri de sudare metalică, sudarea cu laser nu adaugă material piesei din tablă și rareori creează margele de sudură sau reziduuri semnificative. Pe de altă parte, însă, sudarea cu laser are nevoie de abilități excelente pentru a fi realizate la maximum: alinierea pieselor trebuie să fie perfectă, precum și reglementările mașinilor, ceea ce face o sudare foarte dificilă: de aceea nu toate afacerile care asigurarea prelucrării tablelor poate asigura sudarea cu laser efectuată corespunzător.

Laser Processing Romania-Prelucrari Mecanice in Bucuresti.

Sudare TIG
Sudarea TIG este cel mai utilizat proces de sudare. „TIG” înseamnă Tungsten Inert Gas și denotă un fel de sudare cu arc metalic care se realizează cu utilizarea gazelor și face posibilă încălzirea și topirea împreună a două foi metalice cu sau fără material de umplutură. Sudarea TIG poate efectua suduri rezistente, în special cu componente subțiri, dar este mai puțin eficientă cu componentele mai groase, deoarece pentru a obține un rezultat trebuie să efectuați mai multe suduri TIG.

Sudare MIG / MAG
Sudarea MIG / MAG este în prezent cel mai economic proces de sudare a metalelor, deoarece mașinile pentru efectuarea acestui tip de lucru sunt neexpensive. În ceea ce privește sudarea TIG, aceasta necesită utilizarea unui gaz inert în procesul MIG și a unui gaz activ în procesul Mag, dar, diferit de sudarea metalică explicată anterior, este o sudare continuă cu sârmă. Această caracteristică îl face ideal atunci când este necesară o productivitate ridicată, dar rezultatul este mai puțin rezistent și mai puțin frumos decât cel obținut cu o sudură TIG sau o sudură cu tablă laser.