Lansarea unei afaceri de tipografie

20 august 2013
Autor:
Silkweb

Traim intr-un timp in care orice activitate, orice companie, societate, organizatie sau eveniment are nevoie de o promovare intensa. Datorita concurentei tot mai acerbe, a competitiei continue, numeroase mecanise s-au transformat sau au inceput sa fie inlocuite de altele. Materialele clasice folosite in publicitate au fost treptat schimbate cu altele sau li s-au adaugat alte variante. Totusi, un segment de produse ramane in continuare solicitat - e vorba de o gama de tiparituri si imprimari digitale, pe diferite materiale, utilizate in variate subdomenii. A porni o astfel de afacere, in ziua de azi, pare o investitie extrem de profitabila. Care sunt insa factorii pe care nu trebuie sa ii ignoram atunci cand pornim un astfel de print digital?Vezi aici o tipografie in Bucuresti a carei produse continua sa fie printre cele mai apreciate materiale promotionale, utilizate de nume mari din intreaga tara.

Inainte de a aborda cateva aspecte referitoare la pregatirea unei astfel de tipografii, putem arunca o privire peste cele mai solicitate game de produse:
- printuri digitale (alb negru sau color), precum
- carti de vizita din carton standard
- carti de vizita din plastic
- cd-uri si dvd-uri imprimate
- flyere
- mape de prezentare
- etichete
- obiecte promotionale
- carduri de fidelizare

1. Gaseste o nisa in industrie, unde o tipografie ca a ta sa se remarce mai usor. Te poti indrepta catre domeniul digital - incercand sa nu faci toate lucrurile necesare, pentru toti oamenii, te vei putea specializa mai usor, vei targeta mai eficient o anumita nevoie, o vei implini si vei avea un grad mai mare de succes.
2. Pune accent pe detaliu si pe calitate, cat si pe potriviri exacte. Utilizarea unor culori, a unor tonuri si nivele de saturatie corecta sunt aspecte extrem de importante.
3. Studiaza competitia si echipamentele folosite. E de o importanta majora sa intelegi cum se incearca implinirea respectivelor nevoi; observa site-urile acestora, modul in care lucreaza, ofertele si asa mai departe.
4. Cauta si hotaraste-te asupra celui mai bun (si totusi accesibil) echipament pentru nisa ta.
5. Incearca sa transformi oferta de produse pe care le poti realiza intr-un meniu cu lucruri pe care le ai. Clientii trebuie sa vizualizeze produsele, sa inteleaga ce pot face acestea, unde pot fi folosite.
6. Ofera valoare serviciilor pe care le asiguri, prin mape sau materiale in care sa iti promovezi brandul - clientii vor aprecia gestul si iti vor duce mai departe numele
7 . Obtine actele si acreditarile necesare
8. Asigura-ti o finantare sigura
9. Promoveaza-ti noua tipografie, prin comunitatile locale, sponsorizand evenimente, facandu-ti reclama in cat mai multe locuri; dezvolta-ti un site, participa la discutiile pe forumurile de specialitate si investeste in modalitati de a te face remarcat.

Modalitatile in care o tipografie se poate remarca sunt multiple. Indiferent de nisa aleasa, exista o varietate de posibilitati de perfectionare - descopera o tipografie in Bucuresti a carei servicii si produse reflecta in mod constant noile cerinte ale pietei. Adaptarea la mersul acestei industrii poate fi una din cheile, nementionate mai sus, ce pot insa imbunatati in mod considerabil traseul unei tipografii de acest tip.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram