fbpx

Lansarea centrului de comunicare cu alumni din Universitatea Babes Bolyai din Cluj

Cluj, 29 martie 2013 – Ministerul Educatiei Nationale si Universitatea Babes Bolyai din Cluj au inaugurat astazi Centrul de Comunicare cu Alumni din cadrul universitatii clujene. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul proiectului “Managementul comunicarii cu alumni pentru institutiile de invatamant superior din Romania”, proiect ce reuneste in parteneriat Ministerul Educatiei Nationale, trei universitati de prestigiu din tara – Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea “Babes Bolyai” din Cluj-Napoca, mediul de afaceri – Novensys Corporation si Gold Agama Consulting – si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania.
„Ne aflam la ultima lansare de centru din seria celor trei ale proiectului „Consolidarea relatiei alumni-mediul universitar”. Prin inaugurarea centrelor de comunicare din Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si, astazi, Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca dorim sa consolidam comunicarea dintre studenti, absolventii universitatilor – alumni si agentii economici.
Studentii vor beneficia de accesul la echipamentele din centre si la platforma online unde vor gasi modalitati de comunicare cu alumni, iar acestia din urma se vor implica in orientarea studentilor in vederea gasirii unui loc de munca.”, a declarat Ioana Sandu, manager de proiect din partea Ministerului Educatiei Nationale.
Proiectul are ca obiectiv principal cresterea gradului de comunicare intre mediul universitar si mediul economic (angajatori) in vederea promovarii ofertei educationale, a imbunatatirii serviciilor oferite de sistemul de invatamant si corelarii cererii pietei muncii cu oferta educationala universitara. In cadrul lansarii, participantii sunt invitati sa viziteze centrul, sa consulte platforma functionala in cadrul centrului, centrul urmand a fi deschis pentru toti cei interesati. Actiunea de lansare urmeaza unor serii de cercetari de piata, formari si diferite evenimente derulate atat in universitate cat si la angajatori.
“Alumni reprezinta o resursa foarte importanta a universitatilor deoarece ei sunt interfata procesului si metodelor de invatare din respectiva universitate si, mai ales, a modului in care acestea pot fi aplicate in practica, pe piata muncii.” , a mai declarat Ioana Sandu.
“Managementul Comunicarii cu Alumni pentru Institutii de Invatamant Superior din Romania” este un proiect finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, Axa prioritara 1 – “Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere”, in Domeniul major de interventie (DMI) 1.2 – “Calitate in invatamantul superior”.