Lamuriti-va despre ce presupune serviciul rent a car, pana la semnarea contractului

rent a car

In sistem rental masinile pot fi inchiriate pe termen scurt, mediu sau lung. Aceasta practica este deja una binecunoscuta pe piata din tara, dar are de fapt origini pe piata externa. Metoda pare sa fie la indemana in mod special pentru cei care au scurte vizite in alte orase. Mai ales la ora actuala, preturile sunt cu mult mai accesibile, ceea ce inseamna ca publicul consumator este din mai toate categoriile sociale.

Daca interesul pentru masini inchiriate a crescut, trebuie sa existe si o buna informare despre ce presupune aceasta metoda. In caz contrar, platiti  sume pe care nu le considerati justificate. Iata cateva detalieri care lamuresc ofertele de rent a car:

Pretul de inchiriere nu este cel afisat

Daca veti gasi ofertele de tip „preturi incepand cu suma…” asta nu inseamna ca acela este si pretul final pe care il veti plati. In general agentiile de tip rent a car in Otopeni afiseaza pretul de inchiriere aferent masinilor, dar pentru a pleca cu aceasta la drum va fi nevoie de ceva mai mult de atat. Spre exemplu asigurarile, dintre care una obligatorie, pot fi sau nu incluse in acest pret.

Pretul final unei inchirieri de masina depinde de perioada de timp din an, de numarul de zile, locatie, tip de masina, preferinte speciale, servicii de dotare extra a masinii si multe alte detalii de acest gen. Daca inchiriati pe termen lung spre exemplu, pretul poate fi unul mai mic. Trebuie sa intrebati specific la sediul firmei care va intereseaza.

Nu toate agentiile rent a car functioneaza la fel

Daca ati avut in trecut o colaborare cu o firma de acest profil, nu inseamna ca o alta practica exact aceleasi reguli. Termenii si conditiile de la caz la caz sunt diferiti, de aceea trebuie sa va raportati la fiecare agentie in parte, sa intrebati clar ce va intereseaza si ce reguli aplica ei.

Spre exemplu, in unele cazuri se impune limita la numarul de kilometri parcursi cu masina inchiriata. In alte cazuri nu aveti voie sa predati masina in alta locatie in afara de cea unde ati si luat-o in primire. Daca ati facut o rezervare si intre timp doriti sa renuntati la ea ati putea fi taxati. Sau nu, depinde de politica agentiei.

Inchirierea online si nu direct la sediul firmei

Traim in lumea moderna cand mai toate serviciile sunt disponibile online. Se intampla si cand vine vorba de rent a car. Multe agentii prioritizeaza aceste cereri, astfel ca este in avantajul clientului sa nu opteze pentru inchirierea direct din sediul firmei. Un caz aparte este al celor care dispun de masini disponibile pentru rent a car in Otopeni si au sediu direct in aeroport spre exemplu.

Pentru a inchiria o masina aveti nevoie de o rezervare care sa va asigure ca nu trebuie sa va limitati in alegerea masinii la cele putine care sunt disponibile la fata locului. Intrebati insa agentul din cadrul firmei cu care doriti sa colaborati care sunt modalitatile mai rapide de a face rezervarea.