fbpx

Cea mai buna lada frigorifica? Cum sa o alegi?

Pareri cea mai buna lada frigorifica

Acest ghid de cumparare al lazilor frigorifice va fi extrem de util pentru a sti cu exactitate la ce caracteristici tehnice este nevoie pentru a te uita, precum si la brandurile cele mai cunoscute ale acestor aparate electrocasnice indispensabile in ziua de astazi, mai ales pe cadurile acestea.

Congelatorul frigiderului dvs este mult mai mic decat aveti nevoie? V-ati saturat sa reambalati legumele inghetate si alte alimente perisabile pe care le inghesuiti pana la refuz in congelatorul din frigider? Atunci cu siguranta este nevoie sa va ganditi sa faceti o investitie inteleapta si anume sa alegeti cea mai buna lada frigorifica , una autonoma si cu un consum energetic mai mic.

Aceste produse electrocasnice se pot imparti in doua tipuri, in functie de asezarea alimentelor si anume lazi frigorifice orizontale si verticale.

Lazi frigorifice orizontale

Aceste modele de lazi frigorifice sunt mai ieftine in comparatie cu lazile frigorifice verticale insa au nevoie de un spatiu mult mai larg iar din cauza latimii lor va fi nevoie sa o inclinati atunci cand o mutati intr-o incapere, pentru a intra pe o usa normala.

Capacitatea de congelare si stocare este una foarte generoasa dar prezinta un dezavantaj care poate fi suparator pentru unele persoane si anume ca pentru a ajunge la alimentele congelate din partea de jos va trebui mai intai sa le indepartati pe cele din partea de sus a lazii frigorifice.

Tipul de lada frigorifica orizontala este mult mai eficienta din punct de vedere energetica fata de o lada frigorifica verticala si va pastra alimentele mult mai bine congelate, fara a fi nevoie de niciun ventilator care sa circule aerul rece. Datorita acestui aspect foarte important, o lada frigorifica orizontala va fi mult mai silentioasa decat una verticala.

Acestea sunt dotate cu sistem de dezghetare manuala iar acest lucru nu poate fi interpretat tocmai ok de unele persoane insa tineti cont ca este posibil sa faceti aceasta operatiune poate o singura data pe an.

Lazi frigorifice verticale

Aceste modele de lazi frigorifice verticale sunt de regula mult mai scumpe decat modelele clasice orizontale insa au caracteristici tehnice mult mai bune, o organizare la interior mai orientata spre produse, sertare si rafturi proiectate special pentru a va usura munca de depozitare si congelare a alimentelor, chiar cu inscriptii pentru fiecare tip de produs care urmeaza a fi congelat.

Lazile frigorifice verticale ofera acces mult mai usor la produsele de care aveti nevoie, fara a le indeparta pe cele care stau deasupra, deoarece nu exista acest aspect. Unele dintre aceste modele prezinta functii de congelare rapida, care te ajuta sa congelezi alimente intr-un timp foarte scurt, atunci cand este nevoie de acest lucru.

Modelel verticale mai ieftine prezinta dezghetare manuala insa cele mai scumpe au in dotare functie de dezghetare automata dar sunt predispuse la un consum energetic mai mare si la o durabilitate mai mica in timp, din funct de vedere al fiabilitatii.

 

Cum sa alegi cele mai bune lazi frigorifice?

Aceste electrocasnice sunt disponibile in 4 dimensiuni de baze si anume compacte, mici, mijlocii si mari, in functie de capacitatea de incarcare si congelare pe care o pot suporta.

Atunci cand va ganditi sa alegeti o lada frigorifica, intai de toate luati in considerare marimea familiei dvs cat si modul in care consumati alimente de la congelator, pe care perioada le congelati iar apoi puteti sa va ganditi la capacitatea totala de congelare a lazii frigorifice.

Dispuneti de o gradina undeva va cultivati fructe si legume, pe care va doriti sa le congelati si sa le mentineti proaspete pentru iarna ce urmeaza? Cineva din familie se ocupa cu cresterea animalelor sau pescuieste si va doriti sa pastrati carnea proaspata? Atunci cu siguranta este nevoie de o lada frigorifica cu o capacitate mare de stocare, nu mai incape dubiu.

Ca regula generala, atunci cand achizitionati o lada frigorifica trebuie sa tineti cont sa alocati 1.5 metri cubi din congelator pentru fiecare membru al familiei, adica in jur de 50 de kilograme de alimente daca este sa facem un calcul simplu.

Dupa ce ati luat in considerare acest aspect, incercati sa va uitati la spatiul disponibil in casa si unde va fi pozitionat noul aparat electrocasnic al familiei, astfel incat sa va bucurati de alimentele pastrate in lada frigorifica, fara a va lua din spatiul destinat familiei si locuitorilor casei, cum ar fi animalele si pasarile.

Asigurati-va ca lada frigorifica dispune de o cheie cu care sa puteti sa va protejati, in caz ca aveti copii si nu doriti sa ii lasati sa umble singuri la lada frigorifica.

Totodata, un sistem de alarma al temperaturii este binevenit intotdeauna, puteti sa stiti astfel intotdeauna ce temperatura se afla in interior si daca a scazut sau a crescut prea mult. Desigur, consumul de energie electrica este foarte important si de aceea va recomandam sa alegeti o lada frigorifica cu un consum mai mic pentru facturi de energie electrica mai mici.

Atunci cand cumparati o lada frigorifica asigurati-va ca magazinul online de la care ati facut achizitia ofera transport gratuit pana in casa, fiind un obiect de dimensiuni mai mari si greu de carat. In felul acesta va luati grija de a depune efort pentru aceasta operatiune destul de grea.

Pentru alte detalii importante cu privire la alegerea unei lazi frigorifica eficienta nu ezitati sa vizitati site-ul www.lazi-frigorifice.ro, unde puteti sa gasiti modelele anului 2021, precum si sfaturi sau recomandari cu privire la acest ghid de achizitie.