Lac uscare rapida pentru protejarea suprafetelor din lemn

22 aprilie 2019
Autor:
Fortin

Aplicarea unui lac uscare rapida pe suprafetele din lemn este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru ca materialul sa reziste cat mai mult in timp si sa fie protejat de actiunea factorilor externi, precum termitele, intemperiile vremii sau umiditate. Folosind  lacul cu uscare rapida este usor de aplicat, se usuca foarte repede si ii confera lemnului un aspect placut, lucios, astfel ca si in situatia in care acesta nu este vopsit, simpla aplicare a lacului va contribui semnificativ atat la rezistenta constructiei, cat si la imbunatatirea aspectului ei exterior.

Insa, multi constructori aleg sa nu aplice stratul de lac uscare rapida, din mai multe motive. Principalul dintre acestea este reprezentat de faptul ca aplicarea lui necesita timp si exista riscul ca imperfectiunile lemnului sa iasa mai mult in evidenta. Un lac uscare rapida elimina din start toate aceste probleme, iar imperfectiunile sunt perfect mascate. In plus, dureaza doar cateva minute ca lacul sa se usuce pe lemn, avand in acest fel siguranta ca lemnul este protejat si nu va putrezi prea curand.

Trucuri pentru aplicarea de lac uscare rapida in cativa pasi

Alege o perie potrivita

Chiar daca ai un lac uscare rapida de calitate foarte buna, peria cu care il aplici pe suprafetele din lemn poate influenta modul in care acesta acopera lemnul si ii confera protectie, ceea ce se si doreste, de altfel.

Cumpara o perie cu fibre naturale, pentru aplicarea lacurilor protectoare care contin ulei. Pentru lacurile care au in componenta apa, alege o perie din fibre sintetice. Nu este nevoie sa investesti foarte mult in acestea, opteaza in schimb pentru un lac protector de calitate superioara.

Ai grija cand aplici lacul de protectie pe lemn

Daca, de exemplu, doresti sa aplici un astfel de lac pe un gard, atunci este important de stiut ca momentele din zi, precum si conditiile de afara, au o mare influenta asupra modului in care lacul este absorbit. Nu aplica niciodata lacul in conditii de umiditiate, cum ar fi dimineata sau cand afara ploua ori este foarte frig. E de preferat ca acesta sa fie aplicat in zilele insorite fiindca, desi el se usuca destul de repede, razele soarelui contribuie la patrunderea acestuia in profunzime in structura lemnului.

Curata suprafata pe care aplici lacul

Daca suprafata lemnului este plina de impuritati, cum ar fi praful, este recomandat sa cureti suprafata, astfel incat lacul protector aplicat ulterior sa patrunda cat mai bine in  lemn.

De exemplu, daca pe lemnul pe care urmeaza sa aplici stratul protector exista mucegai, ai grija ca acesta sa fie foarte bine curatat inainte pentru ca, in caz contrar, intreg lacul protector este irosit si nu vei avea efectele dorite dupa aplicarea acestuia.

Cate straturi de lac trebuie sa aplici?

De regula, daca folosesti  aici o solutie calitativa, aplicarea unui singur strat este mai mult decat suficienta. Pentru suprafetele de exterior insa, expuse la mai multe conditiile nefavorabile care in timp sporesc degradarea lemnului, ar fi de preferat ca solutia sa se aplica de doua ori, prima data pentru acoperire totala, iar a doua oara pentru finisare si extra protectie.

Indiferent pe ce il aplici, lacul cu uscare rapida va spori durata de viata a lemnului, fie ca este vorba de lemn de esenta tare sau moale.

Date de contact:

Telefon: 0268 411 367

Email: [email protected]

 

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram