fbpx

Lac pentru parchet: pasi simpli pentru a aduce stralucire parchetului

Cu totii ne dorim ca locuinta noastra sa lase o impresie cat mai placuta musafirilor ce ne calca pragul. Cum sa avem o podea cat mai stralucitoare fara un lac pentru parchet corespunzator?

Fie ca primim in casa un prieten vechi, o ruda sau un necunoscut, ne place ca fiecare lucru sa fie la locul lui si mai ales sa nu existe urma de murdarie. Un element ce este tratat cu superficialitate, insa are un impact major asupra esteticii locuintei noastre, este parchetul.

Daca si tu esti constient de importanta pe care o are un parchet ingrijit corespunzator, articolul de fata iti prezinta in cativa pasi simpli cum sa te folosesti eficient de un lac pentru parchet. Pe langa aspectul stralucitor si curat de care vei putea profita, un lac pentru parchet iti va proteja podeaua impotriva umezelii, avand pigmenti transparenti si aditivi speciali care vor ajuta lemnul sa reziste impotriva atacului anumitor ciupercii si mai ales a mucegaiului, conservand astfel aspectul o perioada lunga de timp. Mai mult, parchetului ii va creste rezistenta la zgariere si la lovire (cum ar fi tocurile de pantofi).

Cum folosesti eficient lacul pentru parchet?

1. Pregateste parchetul


Podelele trebuie sa fie slefuite pana la lemnul gol folosind, de preferat, o masina de slefuit. Totusi, daca parchetul tau este recent montat atunci este posibil sa nu mai fie nevoie sa faci acest lucru, deoarece este inca nou. Ca aplicarea lacului pentru parchet sa fie cat mai eficienta, aspira inainte podeaua folosind un cap de vid special conceput pentru podele din lemn, pentru a reduce riscul de deteriorare a suprafetei. Curata cu atentie podeaua folosind un material de curatare a pardoselilor din lemn si o carpa din microfibra. Acum esti gata sa aplicati grundul pe podea.


2. Aplicarea grundului pe parchet

Inainte de a folosi un lac pentru parchet, este bine sa aplici grundul, folosind o perie sau un cilindru mic, la marginea dinspre camera. Fa acest lucru in sectiuni mici (1 sau 2 metri ). Odata ce o sectiune este completa, repetand pana cand intreaga camera este completa, asigurandu-te ca exista o usoara suprapunere cu fiecare sectiune. Lasa-l sa se usuce pentru perioada recomandata. Curata apoi cu un detergent pentru podele din lemn si o carpa din microfibra. Parchetul tau este acum gata sa fie lacuit.


3. Aplicare lac pentru parchet

 Repetati pasii de aplicare a grundul, de data aceasta folosind lac pentru parchet. Odata complet uscat, aplicati un al doilea strat daca este necesar. Parchetul tau ar trebui acum sa straluceasca. Pentru rezultate cat mai bune, este recomandat sa citesti si sa urmezi cu atentie instructiunile cu care vine un lac pentru parchet.

4. Mentinerea aspectului stralucitor al parchetului

Desi folosirea unui lac pentru parchet este esentiala, la fel este si mentinerea rezultatelor. Este bine sa cureti zilnic parchetul cu un spray de curatare pentru pardoseala din lemn si o carpa din microfibra saptamanal sau dupa cum este necesar. De asemenea, impiedicati deteriorarea podelei prin folosirea placutelor de protectie impotriva zgarieturilor pe fundul mobilierului si sterge imediat orice scurgere de apa.

Daca si tu vrei ca locuinta ta sa capete un aspect stralucitor, incepe cu parchetul. Pentru a beneficia de cele mai bune oferte de lac pentru parchet, alege firma KLEBROM. Contacteaza-i accesand aici sau la numarul de telefon 0726/ 159 136 si incepe un parteneriat de incredere.