Laboratorul Naturii are in portofoliu peste 150 de sortimente de ceaiuri si infuzii vrac

frunze de ceai vrac

Magazinul de ceaiuri LaboratorulNaturii.ro aduce pe piata din Romania o gama diversificata de ceaiuri vrac si unele dintre cele mai bune sortimente de ceai verde si infuzie de ceai verde cu fructe si plante

Sortimentele de ceaiuri oferite de LaboratorulNaturii.ro includ ceai negru, ceai alb, Oolong, Pu Erh si nu in ultimul rand numeroase tipuri de ceaiuri verzi, atent selectionate de specialisti, ce dau o foarte mare atentie originii materiei prime, modului de procesare si ambalare a ceaiului. In selectia ceaiurilor este urmarita in primul rand calitatea frunzelor de ceai ce se reflecta in gustul, aroma si culoarea infuziei dar si in nivelul de compusi activi cu rol binefacator asupra sanatatii.

Pe piata din Romania cea mai raspandita forma de ambalare a ceaiurilor este ambalarea in plicuri. Cei mai multi dintre cumparatori apreciaza usurinta de infuzare a ceaiurilor preambalate in plicuri de hartie insa pierd din vedere anumite aspecte esentiale:

  1. In pliculetele sunt introduse de obicei amestecuri de frunze de ceai ce provin din mai multe surse fara a luate in considerare aspectele ce tin de originea materiei prime. De asemenea in plicuri de obicei sunt introduse pulbere si bucati foarte mici de frunze de ceai ce raman dupa ce sunt sortate frunzele de calitate superioara. In cazul ceaiurilor vrac optiunile sunt, practic, nelimitate. Cei ce apreciaza ceaiurile de calitate pot alege intre diferite niveluri de calitate a frunzelor de ceai, diferite tari de origine si plantatii de ceai pana la sortimente de ceai culese intr-un anumit moment al sezonului.
  2. Ceaiurile ambalate in pliculete isi pierd mai usor aroma si pot capata mirosuri si arome straine datorita hartiei de filtru in care sunt ambalate, a foliei si/sau a ambalajului de carton in care sunt puse. Comerciantii specializati in vanzarea de frunze de ceai vrac pun un mare accent pe folosirea de ambalaje care sa pastreze in conditii optime proprietatile ceaiului. De obicei frunzele sunt ambalate in pungi care nu permit contactul ceaiului cu lumina solara si reduc la minim contactul cu aerul si umezeala.
  3. Ceaiurile ambalate in plicuri limiteaza modalitatea de preparare la infuzarea in apa calda sau fierbinte. In cazul ceaiurilor vrac modurile de utilizare sunt foarte variate permitand inclusiv realizarea de infuzii cu lapte sau bauturi alcoolice. Anumite sortimente de ceai pot fi folosite chiar pe post de condimente sau ingrediente in prepararea anumitor feluri de mancare sau a anumitor bauturi.
  4. Un alt avantaj al ceaiurilor vrac este acela ca pot fi infuzate de mai multe ori spre deosebire de ceaiurile la plic care pot fi infuzate doar o singura data. Aceasta caracteristica este foarte folositoare celor ce iubesc ceaiul insa nu apreciaza cafeina din acesta. Practic se va infuza ceaiul vrac timp de 1-3 minute iar in infuzia rezultata va fi eliminata aproximativ 90% din cafeina continuta de frunze. Aceasta infuzie va fi varsata si se va face o a doua infuzie in care procentul de cafeina va fi foarte redus.

Ceaiurile vrac oferite de Laboratorul Naturii sunt o alternativa pentru cei ce indragesc ceaiul simplu sau in combinatii cu plante si fructe. Varietatile de ceai verde frunze din magazin includ atat sortimente de calitate premium binecunoscute cum ar fi ceaiul Chun Mee, Sencha sau Bancha dar si sortimente rare de ceai ca Mao Feng-Hua Hai sau Pi Lo Chun.

Magazinul Laboratorul Naturii ofera o gama foarte variata de ceaiuri dar si infuzii de fructe si plante cum ar fi ceaiul Rooibos sau ceaiurile ayurvedice. Tot aici mai gasiti si sortimente de cafea de origine, cafea gourmet si cafea cu arome, dar si accesorii pentru prepararea si depozitarea ceaiului si a cafelei.

Sursa imaginii: stockfreeimages.com