La pieptul mamei, alăptarea micuțului

3 mai 2018
Autor:
Fortin

E liniște, acolo, în brațele ei. La pieptul mamei am cunoscut viața. Ea ne-a învățat să avem încredere, ea ne-a oferit confort și protecție.

Timpul petrecut în brațele mamei este de mult uitat, dar acum, pe când suntem la rândul nostru mame, înțelegem mult mai bine ceea ce mama noastră a simțit înaintea primilor noștri pași.

Când avem copilul la piept respirăm altfel, surâdem mai des și privim mai atent. Privim spre el. Mânuțele sale ne cercetează și ne recunoaște dintr-o mie. Atunci când se află în brațele noastre, cel mic, își caută sursa alinării, cauta sânul, hrana pentru viață.

Alăptarea oferă copilului mai mult decat hrană, alăptarea reprezintă un procedeu complex prin care iubirea conectează pacea și liniștea, este un dans în sincron al nevoii de a cere și de a oferi protecție.

Nutriția corespuzătoare a copilului tău este esențială în primele luni de la naștere, iar cel mai bun aliat, pentru a oferit celui mic nutrienții necesari, este laptele matern.

Sistemul digestiv al micuțului tău este pe cât de complex, pe atât de sensibil, dar laptele matern se comportă ca un pansament natural ce îl va ajuta pe cel mic să își dezvolte anticorpi ce îi vor întări imuniatea, reduce riscul apariței eczemelor sau al asmului bronșic și, foarte important, scade riscul obezității din timpul copilăriei, al diabetului zaharat sau hipertensiunii arteriale.

În perioada alăptării, tebuie să fim pregătite să îi oferim celui mic laptele necesar dezvoltării sale în orice clipă, și pentru că nu știm în ce situație ne putem afla, trebuie să fim mereu pregătite cu o rezervă sănătoasă de lăptic gustos.

Pentru a te asigura ca îi poti oferi copilului tău necesarul de nutrienți este important să ai întodeauna la îndemană o pompă de sân manuală. Atunci când micuțul tău doarme satisfăcut, așteptând să crească mare, tu îi poți pregăti micul dejun.

Laptele matern poate fi păstrat pe temperatura camerei timp de până la 4 ore, dar dacă trebuie cumva să pleci de lângă cel mic o perioadă mai lungă, iar cineva va avea grijă de bebelușul tău, poți face rezerve de lapte, dar este esențial să le păstrezi în recipiente de stocare a laptelui la o temperatură mai mică de 4°C până la maxim 8 zile.

Ca orice aliment natural, laptele matern este  perisabil, asta înseamnă că recipientele în care este stocat sunt predispuse la dezvoltarea de bacterii care pot afecta sănătatea celui mic.

Recipientele folosite pentru alăptarea bebelușului tău trebuie să fie sterilizate în sterilizator și depozitate în norme de igienă pentru a evita dezvoltarea unei sensibilități a stomăcelului celui mic, și reacțiile adverse de diaree sau vărsături.

Ca mame ne dorim să fim un sprijin puternic pentru copiii noștri, și avem o formulă magică pe care nimeni nu ne-o poate lua, natura ne-a înzestrat cu forța de a da viață și de a  o susține.

Și nu uita, pe babyneeds.ro găsești tot ceea ce ai nevoie pentru a oferi copilului tău confortul de a crește mare și voinic. Beneficiază de reduceri semnificative la o gamă largă de produse special create pentru tine și prichindelul tău.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram