La granita dintre traditie si modernitate: aurul galben vs aurul alb

5 mai 2016
Autor:
WEBDESK

Alegerea verighetelor nu a fost niciodata o sarcina facila pentru cuplurile de indragostiti, asta si pentru ca partenerii manifesta opinii diferite asupra bijuteriilor de nunta. In timp ce barbatii pledeaza pentru simplitate si discretie, reprezentantele publicului feminin vor sa profite din belsug de aceasta ocazie pentru a aduce, inca o data, extravaganta si opulenta in colectia lor de bijuterii. Iar pentru ca vorbim despre un inel care poarta sub al sau vesmant semnificatii puternice, atunci nu-i de mirare faptul ca ambii parteneri isi vor sustine viziunea pana in panzele albe.

Asadar, ne aflam fata in fata cu o lupta constanta pentru suveranitate, iar avantajele si dezavantajele fiecarui ton cromatic par a fi impartite in mod egal.

Aurul galben este considerat un simbol al nuntii, el fiind dintotdeauna asociat cu notiunea de "verigheta". Pentru a descifra importanta aurului galben, puteti lua drept reper albul imaculat specific rochiei de mireasa, asta pentru a vedea cat de importanta este prezenta acestui metal pretios in conceptia celor care pledeaza pentru stilul traditionalist. Asadar, daca tematica nuntii voastre este una traditionala, atunci verighetele trebuie sa fie, fara doar si poate, sculptate in intregime in aur galben. De asemenea, el este considerat a fi mult mai elegant si rafinat decat cel alb, el conservandu-si statutul privilegiat in cadrul tuturor colectiilor de verighete.

Versiunea traditionala, respectiv cea galbena, poate sa fie sau sa nu fie compatibila cu  nuanta pielii dumneavoastra. De cele mai multe ori, aurul alb castiga lupta in fata celui galben, mai ales daca vorbim despre o femeie cu parul brunet si cu pielea creola. Acelasi standard se respecta si din punctul de vedere al publicului masculin, contrastul dintre pielea usor bronzata si galbenul ravisant al verighetei nefiind unul pe placul tuturor.

Avantajul principal pe care il ofera seturile de verighete cu aur alb imbraca forma versatilitatii. Da, colectia personala de bijuterii are un cuvant greu de spus in aceasta alegere, caci nu veti putea include in ritualul propriu de accesorizare o bijuterie realizata dintr-un metal pretios colorat, nu daca restul accesoriilor se evidentiaza prin intermediul curbelor sculptate in aur alb sau argint.

Mai mult decat atat, pietrele, diamantele ori cristalele incrustate pe verigheta pot avea o influenta majora asupra fundalului pretios ales. Albastrul intunecat al safirului, rosul sangeriu al rubinului si verdele de smarald intruchipeaza nuante compatibile cu aurul alb, in timp ce diamantele arata mult mai bine pe un suport "galben medium". Cu toate acestea, este mult mai avantajos sa optati pentru versiunea cromatica "alba" daca intentionati sa va ornamentati verigheta cu o sumedenie de pietre pretioase, albul restabilind echilibrul la nivelul bijuteriei.

Din perspectiva durabilitatii, tot cel alb pare a avea de castigat, de regula el expunand un cumul de 14 karate, in detrimentul celor 18 ale aurului galben. Conform specialistilor, direct proportional cu puritatea bijuteriei scade si duritatea acesteia, asadar alegerea va apartine. Un argument ar fi si faptul ca aurul alb este combinat in cadrul procesului de prelucrare cu un metal durabil, respectiv nichelul, in timp ce in compania aurului galben se evidentiaza argintul.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram