fbpx

La Dental Concept cariile dentare sunt tratate la standarde înalte de profesionalism

Igiena dentară corespunzătoare este o prioritate și trebuie respectată cu maximă seriozitate pentru a evita apariția unor probleme grave ale danturii. Destul de multe persoane neglejează acest aspect și trec pe la cabinetul stomatologic doar când problemele lor dentare sunt deja grave și apar dureri insuportabile.

La Dental Concept toți pacienții sunt tratați cu multă grijă și atenție pentru a se bucura de servicii stomatologice de calitate și adaptate nevoilor lor.

Cele mai des întâlnite probleme pentru care oamenii vin la cabinetul stomatologic sunt cariile dentare. Acestea sunt provocate de bacteriile producătoare de acizi din cavitatea bucală, care atacă ţesuturile dure ale dintelui și provoacă dureri.

Un factor principal declanșator pentru apariția cariilor este excesul de zahăr. Produsele procesate, gustările foarte prelucrate, băuturile îndulcite, aromatizate și colorate artificial, cerealele rafinate (albe), dar mai ales zahărul rafinat au dus la o creştere spectaculoasă a incidenţei cariei dentare. Resturile alimentare reprezintă substratul alimentar necesar dezvoltării bacteriene. Acestea eliberează acizi care, prin acţiune îndelungată, atacă smalțul dinţilor, ducând la apariţia cariei dentare.

Netratarea corespunzătoare a cariilor poate duce în timp la probleme grave ale danturii. Caria dentară se poate complica prin pierderea majoră de ţesut dentar, provocând durere, pierderea vitalităţii dinţilor, apariția infecţiilor şi chiar pierderea dintelui.

 

Prevenirea cariilor

Pentru a prevenii apariția cariilor este recomandat un periaj corespunzător al dinților. Periajul trebuie să fie făcut atât dimineața, cât și seara și este recomandat chiar și între mese pentru a îndepărta resturile alimentare ce pot afecta dinții. De asemenea, utilizarea aței dentare ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene.

Apoi, trebuie acordată o atenție deosebită și asupra alimentației. Zahărul în exces și băuturile îndulcite trebui evitate și înlocuite cu alimente sănătoase care să preotejeze dantura.

 

Tratarea cariilor

Este foarte important ca dinţii afectaţi să fie curățați și restauraţi cât mai repede posibil cu plombe dentare pentru a rezolva corespunzător problemele. Plombele au rolul de a reda morfologia, estetica şi funcţia normală a dintelui.

La Dental Concept, medicii dentiști sunt bine pregătiți pentru a trata orice problemă dentară cu aparatură performantă și multă grijă la nevoile pacienților.

Odontoterapia este ramura medicinei dentare ce se ocupă cu tratarea cariilor dentare. Medicii stomatologi de la Dental Concept asigură restabilirea funcţionalităţii dintelui prin metode directe (obturaţiile fizionomice de culoarea dintelui) sau indirecte (inlay, onlay), cu materiale compozite biocompatibile de ultimă generaţie sau ceramice, fără metale.

Inlay-ul este o procedură ce presupune reconstruirea directă a părții interioare a dintelui, fiind mai avantajoasă decât opturația deoarece se adaptează mai bine fizionomiei dintelui.

Onlay-ul este o procedură stomatologică prin care se adaugă o lucrare pe dinte. Este recomandat pentru a reconstrui o suprafață mai mare a dintelui afectat.

La Dental Concept echipa bine pregătită este gata să își primească pacienții la un consult profesional la standarde ridicate de siguranță și profesionalism. Prevenirea problemelor dentare este mai ușoară decât tratarea, de aceea este recomandată o vizită la cabinetul stomatologic pentru un consult de rutină.