KINETOPROFILAXIE

KINETOPROFILAXIE
,,mai bine prevenim decat tratam,,

Kinetoprofilaxia este considerată ca şi parte integrantă şi ramură de avangardă a kinetoterapiei, care deşi au la bază aceleaşi legi şi folosesc exercitiile fizice ca mijloace proprii se deosebesc după: obiectivele specifice şi metodologia selectionării, sistematizării, adaptării, combinării şi dozării exercitiilor fizice, şi după modul concret prin care se întocmesc planurile şi programele de tratament.
,,Kinetoprofilaxia studiază procesul de optimizare a stării de sănătate şi de prevenire a îmbolnăvirii, organismului uman, cu ajutorul exercitiilor fizice,,(Crăciun,M., 2002).
Ea se aplică :
• omului sănătos, pentru a-l feri de boli cu afectare musculara si/sau articulara (profilaxie primară sau de gradul I);
• omului vârstnic, la care afectarea a apărut, pentru a-l feri de agravare (profilaxie secundară, sau de gradul II);
• omului bolnav (cu boli cronice), pentru a-l feri de aparitia unor complicatii ale acestor boli (profilaxie tertiară, sau de gradul III).
Kinetoprofilaxia are ca scop:
• întărirea stării de sănătate;
• mărirea rezistentei naturale a organismului fată de agentii patogeni din mediul extern;
• stabilirea unui echilibru psiho-fizic normal între organism şi mediu;
• pentru copii, obiectivul cel mai important constă în asigurarea conditiilor pentru creşterea şi dezvoltarea armonioasă a organismului şi, implicit, prevenirea aparitiei deficientelor fizice şi a contactării unor boli care le-ar putea afecta dezvoltarea normală.
Cabinetului de recuperare medicala KinetoStars Med ofera servicii de fizioterapie, kinetoterapie, decompresie vertebrala (elongatii vertebrale) si masaj sub stricta supraveghere a personalului specializat.
Cabinetul de recuperare medicala KinetoStars Med va asteapta de luni pana sambata intre orele 09.00-20.30. Pentru programari puteti apela numarul de telefon 0736.090.210. Pentru intrebari si nelamuriri ne puteti scrie pe chat-ul disponibil 24/24 pe site-ul kinetostarsmed unde dna dr fiziokinetoterapeut Petcu Raluca va va raspunde in cel mai scurt timp.