Jucariile si influenta lor in dezvoltarea copiilor

alinut.ro

Tovarasi de necontestat ai copilariei, jucariile sunt si vor ramane favoritele copiilor vizavi de perioada de recreere, de petrecere a timpului liber. Este vazuta ca pe o metoda de distractie de cei mici, insa parintii stiu ca este vorba despre mai mult de atat. Este perioada in care cei mici au nevoie de ajutor pentru a de dezvolta armonios si sanatos, iar jucariile aduc o contributie insemnata in acest sens.

Sunt deci si o sursa de distractie, dar au si scop educativ. Specialistii Alinut.ro au inteles acest fapt, astfel ca intampina parintii interesati de achizitii in acest sens cu o gama variata de jucarii pentru copiii de toate varstele. Nu exista niciun motiv pentru care un copil nu ar trebui sa se poata bucura de jucarii de mici. Sunt prieteni de nadejde in primii ani de viata. Desigur, pentru a beneficia pe cat de mult posibil pe urma acestora, trebuie sa fie alese prin raportare la o serie de aspecte.

Universul jucariilor – ce trebuie sa stie parintii despre acestea

Iata care sunt cateva detalii care vor ajuta parintii sa aleaga mai usor jucariile pentru copiii lor.

Potrivirea jucariei cu varsta copilului

Este ideal ca jucariile sa fie mereu alese prin raportare la acest detaliu – varsta beneficiarului.  Daca este una inca frageda, jucaria nu trebuie sa prezinte risc de accidentare. Spre exemplu, prezenta unor elementa ascutite sau a muchiilor il pot rani pe copil. Cu siguranta ca o masina cu telecomanda nu va fi potrivita pentru bebelesul de cateva luni. Trebuie ca fiecare articol sa fie conform cu fiecare perioada de crestere, de simturile a caror dezvoltare poate fi stimulata cu ajutorul jucariilor.

In aceasta privinta, www.alinut.ro vine cu o gama diversificata de jucarii, pentru grupe de varsta diferite, astfel ca fiecare parinte sa gaseasca articolele potrivite pentru micutul sau.

Atentie la materialele si componentele jucariilor

Fiecare achizitie trebuie sa tina cont de acest aspect. Conteaza in mod deosebit ce materiale are la baza jucaria oferita celui mic, daca are continut de chimicale sau substante ce ar putea cauza alergii, intoxicatii sau alte reactii adverse. E in instinctul copiilor mici sa duca la gura ce au in mana, deci jucariile trebuie sa elimine acest risc. Alinut.ro a pregatit optiuni vaste, fara potential daunator pentru bebelusi.

Functia educativa a jucariilor

Dupa cum s-a mai mentionat si la inceput, jucariile sunt vazute in principal pentru functia de divertisment. Cu toate acestea, recomandarile expertilor sunt facute in functie de rolul educativ pe care il indeplinesc. Acestea trebuie sa aiba in vedere stimularea simturilor, pentru o crestere sanatoasa.

Ceea ce mai trebuie sa stie copiii atunci cand realizeaza alegerea jucariilor este ca trebuie sa fie compatibile cu temperamentul micutilor. Cu siguranta ca un puzzle va fi mai apreciat de un copil linistit decat unul super energic, care simte in permanenta nevoia de miscare.

Indiferent de astfel de criterii, cei interesati gasesc in magazinul online Alinut.ro un aliat de incredere. Pot comanda jucariile potrivite pentru copii, in functie de varsta dar si alte criterii, la costuri rezonabile.