Jocurile video pentru copii: 5 avantaje SURPRINZĂTOARE

15 februarie 2018
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Jocurile video au creat o reală presiune asupra părinților odată cu dezvoltarea tehnologiilor de editare și a temelor abordate. S-a considerat pentru mult timp că acestea contribuie doar într-un sens negativ asupra dezvoltării emoționale și intelectuale a copiilor și tinerilor, însă studii recente, ce au urmărit evoluția în timp a mai multor pasionați de jocuri video, demonstrează contrariul.

Suprinzător pentru unii părinți, jocurile video nu mai sunt considerate astăzi un pericol pentru creșterea sănătoasă a copilului. Din contră, acestea s-au diversificat și au creat noi oportunități pentru utilizatori. Dacă te numeri printre cei care au încercat să-și țină copiii cât mai departe de ceea ce credeau a fi nefast pentru dezvoltarea lor ori printre cei care nu au înțeles niciodată această atracție, a venit momentul să te eliberezi de griji și să descoperi cealaltă latură a acestei activități preferate a copilului tău.

Iată care sunt cele mai mari 5 avantaje ale jocurilor video:

  1. Dezvoltarea de abilități congnitive și creative de la cele mai fragede vârste este astăzi susținută de varietatea de jocuri video și pe console. Pentru a te convinge, intră pe pagina magazinului Megaplaza, https://megaplaza.ro/jocuri-si-console, unde găsești o gamă variată de jocuri pentru toate grupele de vârstă. Eroii preferați din desene animate sau filme ai copilului tău sunt acum personaje cu ajutorul cărora cel mic poate învăța lucruri noi jucându-se.
  2. Jocurile video pot dezvolta competențe precum orientarea în spațiu, atenția la detalii și organizarea eficientă a timpului. Toate probele pe care copiii trebuie să le treacă în cadrul jocului le vor stimula abilitățile de rezolvare a problemelor și de leadership în moduri cât se poate de plăcute și de educative.
  3. Multe dintre jocurile video sau pe console pe care le găsești astăzi sunt create pe tematici istorice sau sportive, de aceea au un potențial ridicat de a-i determina pe cei mici să descopere mai mult din temele abordate sau să practice activități fizice. În trecut, acest lucru părea incredibil, însă specialiștii constată această tendință ca fiind în creștere, deoarece copii devin curioși să experimenteze personal ceea ce învață.
  4.  Întrucât multe dintre jocuri sunt destinate lucrului în echipă, acestea încurajează spiritul competitiv, dar și capacitatea de a avea răbdare și abilitățile de comunicare. Fie că joacă împreună cu cei mai buni prieteni sau intră în grupuri noi de pasionați, copilul tău are toate șansele să devină mai sociabil.
  5. Dacă îți dorești să creați o legătură aparte și să-ți convingi copilul că puteți deveni parteneri, propune-i să va jucați împreună uneori. Vei putea înțelege mult mai bine care sunt avantajele reale ale jocurilor sale preferate și puteți petrece timp important și productiv împreună.

Poate până acum ai considerat jocurile video ca fiind o pierdere de timp sau un real pericol pentru copilul tău. Acum, însă, ai câteva exemple care să te convingă de beneficiile reale pe care acestea le aduc. Ai grijă ca cel mic să nu facă excese și încearcă să balansezi aceste activități cu unele interactive, in aer liber.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram