Jantele auto si importanta lor

Jantele auto sunt o parte importanta a oricarui autoturism, ele alcatuind trenul de rulare impreuna cu anvelopele. Din acest motiv, starea jantelor este cruciala pentru un condus in siguranta si pentru o performanta ridicata a masinii. In prezent insa, jantele sunt alese doar dupa factorul estetic, netinandu-se cont si de modul in care ele afecteaza condusului si performanta masinii. Calitatea jantelor este in special importanta in cazul in care aveti o masina performanta si doriti sa profitati la maxim de capacitatile ei sportive in viraje sau pe drum drept.

Cum ce afecteaza mai exact un set de jante aliaj performanta masinii

  • ajuta sistemul de franare

Cu cat sistemul de franare este mai aerisit, cu atat se permite o racire a lui consistenta in timpul utilizarilor intense. Iar racirea sistemului de franare depinde si de forma jantelor si de marimea lor, Cu cat acestea au o forma mai spitata si aerodinamica, ce permite o trecere rapida a aerului prin ele, cu atat este mai bine pentru frane. De aceea setul de jante tabla nu este recomandat pentru un condus sportiv, pentru ca acestea nu permit o buna aerisire a franelor

  • ajuta la stabilitatea masinii

Dupa cum am precizat mai sus, jantele alcatuiesc trenul de rulare al masinii si prin urmare o buna presiune si greutate se axeaza asupra lor in timpul virajelor, franarilor si accelerarilor in forta. Daca calitatea jantelor este indoielnica, in special copiile dupa jantele originale, jantele nu ofera sustinerea necesara si pot aparea fenomene de supravirarea sau subvirare.

  • imbunatatesc performanta

Greutatea jantelor este un factor important in imbunatatirea performantalor. Cu cat jantele sunt mai usoare, cu atat masina foloseste mai putina putere pentru a se deplasa de pe loc si mai putina forta de franare pentru a se stopa complet.

Prin urmare, un set de jante aliaj ieftine nu este intotdeauna cea mai potrivita solutie pentru masina dvs. Alegeti jante auto care sa imbunatateasca calitatea condusului si performantele masinii si nu va axati doar dupa factorului economic.