Jante auto pentru noul sezon cald

Jantele auto au un rol tehnic important in constructia masinii, unul tehnic care este esential pentru siguranta condusului. Majoritatea soferilor aleg insa un set de jante doar dupa considerente de aspect, chiar daca rolul tehnic este mai important pentru buna functionare a masinii. Pentru o performanta ridicata, acest aspect fiind important daca aveti masini cu capacitate cilindrica mare, este important sa fiti atent la tipul de aliaj folosit in constructia jantelor, daca sunt forjate si greutatea lor.

Cum influenteaza un set de jante auto comportamentul masinii si performanta ei:

  • imbunatateste accelerarea si franarea

Cu cat aliajul folosit in constructia masinii este mai usor, cu atat masina va folosi mai putina putere pentru a se pune in miscare si mai putina forta de franare pentru a se stopa complet. Acest aspect este esential daca sunteti interesati de o performanta maxima a masinii. In timp, acest aspect poate duce la o durata de viata mai ridicata a sistemului de franare si la o folosire mai scazuta de combustibil.

  • stabilitatea in viraje

In special un set de jante de o dimensiune ridicata, de R18, R19 sau chiar R20, confera o mai buna stabilitate in timpul virajelor. Daca sunteti interesati de aspectul stabilitatii in timpul condusului, este recomandat sa optati pentru jante de dimensiune marita.

  • durata de viata mai lunga

Cu cat constructia jantei este mai calitativa, cu atat rezistenta jantei auto la socuri sau la alte lovituri este marita. Astfel durata de viata unui set de jante auto poate fi marita considerabil. Prin urmare, nu este recomandat sa optati doar pentru jante ieftine, calitatea constructiei lor manivestandu-se atat in performanta oferita cat si in durata de viata a lor. Cumparati un set de jante online, daca doriti calitate si livrare rapida la un pret accesibil.