Izolatia fonica profesionala poate fi realizata cu materialele de la Emexon System

Izolatia fonica este procedura prin care peretii, plafonul, pardoselile sunt imbracate in materiale speciale, cu scopul de a diminua zgomotele. Daca in unele cazuri aceasta masura este una absolut necesara pentru a asigura confortul oaspetilor – in hoteluri, sali de evenimente etc. –, pentru cei din sectorul rezidential incepe sa fie de asemenea un interes, o optiune ce prezinta interes intrucat la mijloc este vorba despre confortul proprietarilor, dar si a celor din vecinatate.

Emexon System se remarca pe nisa aceasta prin varietatea si calitatea produselor, echipamentelor, materialelor pe care le pune la dispozitie pentru izolatia profesionala. De la burete cofrat si pana la burete antifonic pentru studiouri, burete piramidal, o astfel de sursa vine cu solutii pentru tot ce presupune izolatia fonica si absorbtia fonica, implicit tratamentele acustice profesionale.

4 elemente de baza pentru incaperi bine izolate fonic

Cuplare elastica – extrem de important este daca se va realiza cuplarea sau decuplarea elastic a structurii in pereti, plafoane sau pardoseli. Pentru cuplarea elastica o metoda eficienta este reprezentata de bride si amortizoare acustice Senor. Aceasta  masura va limita vibratiile, adica zgomotul structural.

Absorbtia fonica – vor fi folosite materiale fono-absorbante pentru a elimina undele stationare. Pentru ca materialele folosite sa fie considerate calitative, acestea trebuie sa aiba densitatea potrivita, de 40-90 kg/mp, fiind importanta de asemenea si orientarea fibrelor.

Pot fi folosite spuma poliuretanica flexibila, spuma melaminica Basotect, placi Stratocell Whisper.

Amortizarea vibratiilor – in acest sens membrana autoadeziva Tecsound este recomandata. Aceasta va amortiza o cantitate mare de vibratii.

Cresterea masei – este o masura necesara pentru ca un perete mai greu nu va mai fi la fel de usor de miscat, permitand sunetelor sa fie transmise. In acest sens este recomandat gips cartonul, utilizat in strat dublu sau placa speciala SoundBoard cu grosime de 12,5 mm.

Specialistii Emexon System precizeaza ca fara a respecta cei 4 pasi nu se poate vorbi de o izolare fonica corecta. Niciun element nu poate sa il substituie pe un altul, fiecare avand un rol bine stabilit si important si doar impreuna acestea pot realiza izolarea corecta. Detalii despre produse si catalogul complet se regasesc in cadrul paginii emexon.ro.