fbpx

Atractia fizica duce la iubire? 

Se spune ca emotiile tin de corp, iar corpul fizic nu cunoaste iubirea. Cand te simti atras fizic de cineva, ti-e si greu sa exprimi exact sentimentele care te cuprind si simti cum iti ia mintile. Cautiubire.ro iti spune la ce sa fiti atenti daca vreti sa stiti unde se incadreaza relatia voastra.

Iubirea adevarata este un semtiment ce nu poate fi descris in cuvinte. Este intelegerea perfecta, comunicarea fara rusine, respectul reciproc, sinceritatea ambilor parteneri si multe alte lucruri in comun. Iubirea trebuie sa te faca mai bun, mai fericit, plin de viata si mai optimist. Chiar daca aveti planuri in comun, asta nu inseamna ca ati uitat sa fiti individualisti, sa va faceti timp si de hobby-urile proprii si sa va intalniti cu prietenii vechi. Iubirea inseamna sa fii exact cine esti si cel de langa tine sa te iubeasca doar pentru aceste lucruri.

Acest tip de atractie e corelat cu eliberarea endorfinelor in organism ce duce automat la dorinta fizica si nevoia de a-ti satisface nevoile personale. Stiintific vorbind, atractia fizica e cea mai rudimentara forma de iubire si apare ca un raspuns automat la vederea unei persoane de sex opus care da semne sa fie un partener potrivit pentru noi. Toate astea se intampla, desigur, la modul inconstient si, dupa parerea specialistilor de la cautiubire.ro, ea pare sa fie si cea mai trecatoare forma de amor, care ar disparea in 2-3 ani.

Mai pe romaneste spus, e ca un foc de paie ce se aprinde intens la inceput, dupa care se consuma stingandu-se usor, usor, pana nu mai ramane nimic. Oare, chiar asa sa fie? Sau mai exista si partea cealalta a problemei in care atractia fizica naste iubirea adevarata, care dureaza? Curioasa sa aflu raspunsul, am intrebat in stanga si in dreapta ce parere au si alte femei despre chestiunea in cauza.

Specialistii spun ca o femeie singura e mult mai periculoasa decat un barbat singur pentru un cuplu, deoarece femeile sunt mai tentate sa cucereasca un barbat care nu e disponibil. Tratamentul primit de unele femei singure Bucuresti sau orice alta zona din tara din partea cuplurilor nesigure e crud: “Nu-i nimic, o sa gasesti si tu pe cineva”, “Dar de ce ai venit singura in seara asta?”, “Ar trebui sa te grabesti, timplu se scurge” si clasicul “Suntem asa de fericiti ca suntem impreuna, o sa vezi si tu cum e.” Cum era vorba aia: They shoot single people, don’t they?

„Atractia fizica nu explica de ce doi oameni se iubesc”

Conform lor, se pare ca „atractia fizica duce la iubire doar daca se trece de prima faza in care exista doar atractie fizica. Cred ca asa se explica dragostea la prima vedere, pentru ca la o prima vedere nu poti decat sa analizezi fizic partenerul. Am mai citit ceva de genul ca suntem atrasi de persoane cu care ne asemanam fizic sau de persoane care au un anumit miros.

Totusi, exista si cazuri in care atractia fizica nu explica de ce doi oameni se iubesc, asa ca variabilele sunt extrem de multe atunci cand vorbim de iubire si nu putem sa punem o singura stampila pe un sentiment atat de frumos”.

Un alt raspuns este „ca s-ar putea sa descoperi ca in afara de atractie… nu e nimic si atunci nu ai cum sa ajungi sa iubesti doar un chip frumos si atat. Nu ti s-a intamplat sa vezi un tip sa ti se para asa frumos sau interesant, sau sa iti trezeasca curiozitatea, si dupa 5 minute de stat de vorba, sa dispara orice interes?  Prin iubire eu inteleg tot ce tine de zona emotionala, de implicarea in relatie, de dorul de celalalt  – nu doar sa te culci cu el”.

Voi, ce parere aveti?