Istoricul produselor de machiaj

Machiaj profesional Bucuresti

Majoritatea femeilor care se machiaza stiu foarte putine despre istoria machiajului, asadar echipa Free Style Beauty a conceput un material informativ cu lucruri pe care oricine ar trebui sa le cunoasca despre machiaj!

Frumusetea este in ochii privitorului, cu toate ca ochii sunt fereastra sufletului. Expresiile ochilor ne arata cat de importanti sunt acestia in cultura si frumusete. Femeile secolului al XVIII-lea erau considerate atractive in functie de marimea pupilelor, iar pentru a obtine pupile cat mai mari, acestea isi picurau in ochi tot felul de solutii periculoase. Azi nu mai este cazul unor asemenea comportamente, iar cine isi doreste pupile marite poate folosi niste lentile de contact care sa aiba acest efect.

Creionul dermatograf a fost inventat de egipteni si folosit nu doar pentru machiaj, ci si ca o modalitate de a proteja ochii de stralucirea soarelui si  de infectii. Astazi exista o multime de produse pentru conturul ochilor dar si o multime de culori care trec dincolo de traditia egipteana a culorii negre.

Inainte de secolul al XIX-lea nu exista niciun tip de rimel. E greu de crezut pentru ca acum se considera ca mascara este cea care da aspectul complet al ochilor. In anii 1400 femeile isi indepartau genele si sprancenele pentru ca nu erau considerate placute din punct de vedere estetic, deci rimelul ar fi fost absolut inutil atunci. Comparativ cu acea perioada, azi femeile apeleaza la gene 3D pentru un efect amplificat. Inventie recenta, acesta se aplica la finalul machiajului, scopul fiind acela de a da volum genelor.

Chiar si celebrul ruj are un istoric bogat. Rujul era o pata de culoare pe buzele doamnelor din timpul razboaielor si un semn al miscarii feministe din secolul XX. Chiar si barbatii din vechea Roma purtau ruj ca simbol al statutului pe care-l aveau. Cu toate acestea, unele popoare au considerat rujul un simbol al vulgaritatii si sexualitatii. Azi, rujul este prezent in poseta oricarei doamne. Disponibil intr-o infinitate de nuante, compozitii si texturi, acesta poate multumi orice utilizator.

Machiaj profesional in Bucuresti | freestylebeauty.ro

Pentru machiaj profesional in Bucuresti, orice doamna ar trebui sa ajunga macar o data la salonul Free Style Beauty. Pe langa coafor, machiaj si tratamente cosmetice, aici puteti avea parte si de manichiura semipermanenta de calitate. Accesand http://freestylebeauty.ro/ puteti consulta toate serviciile oferite la salon!