fbpx

Istoricul modernizarii constructiilor cu material de top – Caramida

caramida

Ce trebuie sa cunoastem despre caramida

Informatii despre caramida.
caramida
Dupa cum stim, caramida este cel mai frecvent utilizat material de constructie din cele mai vechi timpuri. De-a lungul anilor, procesul de productie a fost foarte dezvoltat, ceea ce face ca utilizarea caramizilor in constructii sa fie foarte obisnuita.

Caramida este un material de constructie care este adesea folosit pentru a rezista structurilor si a decora suprafetele interne si externe, pavarea drumurilor si peretii interiori obisnuiti.

Caramizile se obtin de obicei prin amestecarea lutului, a apei si a nisipului. La fel ca lemnul, caramida poate fi utilizata in constructii datorita durabilitatii sale foarte mari. Principala diferenta este ca lemnul este de origine organica si este produs de plante lemnoase.

Principalele motive pentru alegerea caramizilor

Caramida este un material cu o serie de proprietati, care il evidentiaza in materialele de constructie. Acestea includ:

  1. Durabilitate – este un material foarte durabil care poate fi folosit pentru o viata lunga;
  2. Duritatea – este un material puternic, dur, care poate rezista efectelor puternice impuse de mediul extern. Odata inclus in structura, va forma o calitate uniforma, care este greu de demontat;
  3. Izolatie termica – acest material este un agent excelent de izolare termica, se pastreaza racorit vara si este foarte bun pentru a preveni pierderea caldurii in sezonul rece;
  4. Aspect placut – in ultimii ani, datorita aspectului sau, si-a recastigat popularitatea inainte de aparitia unor materiale similare mai moderne.

Slabiciunea caramizii

  1. Caramida este un material foarte durabil si pretul este foarte mare (dar va deveni o investitie foarte buna pe termen lung)
  2. Mucegaiul este o problema considerabila a caramizilor, in special in zonele cu umiditate ridicata. Mucegaiul poate afecta sanatatea proprietarului prin inhalarea mucegaiului.

Caramizile au si ele avantaje, dar exista si unele dezavantaje. Exista multi factori care influenteaza alegerea viitorilor proprietari.

Cei mai importanti doi factori sunt zona in care va fi construita cladirea si, bineinteles, pretul pe care este dispus sa il investeasca in cladire.