fbpx

Istoria sistemului de operare Windows

Sisteme second hand

Microsoft a lansat in vara 2015 ultima versiune a Windows, denumita Windows 10. Acestia au spus ca va fi ultima versiune numita, iar de acum inainte vor scoate doar update-uri.

Primul Windows, 1.0, a fost lansat pe 20 noiembrie 1985. Acesta a inlocuit clasicul MS-DOS (prescurtare de la Microsoft Disk Operating System). El revolutia cu totul ceea ce stiau utilizatorii, pentru ca de acum inainte nu trebuiau sa mai scrie comenzi pentru a putea face ceva. Pur si simplu dadeau click pe o fereastra, cu un mouse.

Windows 2.0 a aparut 2 ani mai tarziu, pe 9 decembrie 1987. Acesta a venit dupa reactiile criticilor, care spuneau ca 1.0 este prea incet si avea si grafica mult mai imbunatatita. Includea Control Panel, Notepad, Microsoft Word si Excel.

Windos 3.0 s-a lansat in 1990 si a fost foarte popular, fiind vandute peste 10 milioane de copii.

Marea schimbare a venit in 1995, cand s-a lansat Windos 95.Acesta a cimentat dominanta Microsoft in industria calculatoarelor. Cel mai important aspect este ca a fost introdus butonul Start, care a devenit atat de popular incat atunci cand a fost scost la Windos 8 (peste 17 ani), mai toti utilizatorii au fost foarte nemultumiti.

Windos 98, ME (Millenium Edition) si 2000 au fost doar imbunatatiri ale Windows 95 si nu s-au bucurat de popularitatea acestuia.

Windows XP este superstarul celor de la Microsoft si a aparut in 2001. Cea mai inovativa calitate a sa este ca refuza sa moara. Pana si astazi exista multe calculatoare care il folosesc.

In anii urmatori s-au mai lansat Vista (care a fost un mare esec), Windos 7, 8 si 10.

Va asteptam sa ne vizitati la www.samwise.ro, pentru calculatoare second hand si sisteme second hand, care functioneaza cu orice tip de sistem de operare doriti.