Istoria masutelor de cafea

magazin de antichitati din Bucuresti

Fiecare resedinta si cele mai multe cladiri comerciale din lume vor contine, probabil, o masa de cafea in camera de zi, in birou sau pe terasa. Masutele de cafea reprezinta o componenta comuna a interioarelor moderne, insa acestea nu sunt un fenomen recent, ci au cateva secole vechime in spatiul public.

Originile istorice ale meselor de cafea sunt imposibil de precizat. In timp ce prima utilizare a termenului „masa de cafea” nu a existat pana la inceputul perioadei victoriene, crearea si utilizarea unui asemenea tip de mobilier a avut loc mult mai devreme. Povestea incepe cu introducerea cafelei in Europa Centrala. Desi acest moment a avut o dezvoltare istorica si s-au scris numeroase carti si lucrari academice dedicate acesteia, doar cateva detalii sunt sigure. Primii oameni care au consumat cafea sunt considerati maltezii si venetienii, care erau adanc inradacinati in legaturile comerciale globale, deci acolo a ajuns cafeaua araba pentru prima data.

Masutele de cafea, asa cum le cunoastem azi, au intrat in folosinta in perioada in care s-au deschis primele cafenele pentru a vinde aceasta bautura la moda. In secolul al XVII-lea in Marea Britanie, cafenelele proliferau in intreaga tara ca un loc in care barbatii burghezi si invatati se adunau si discutau despre politica si filosofie. Cafenelele mai erau numite si „Universitati Penny”, deoarece in schimbul unui penny, clientii primeau o cafea si avea dreptul de a sta la o masa pentru a o consuma.

Masutele de cafea erau folosite, in principal, doar in cafenele, insa au ajuns sa fie populare si in casele oamenilor instariti. Puteau fi asezate numai in sufragerie si numai in fata canapelei. Astazi, mesele de cafea, denumite si mese de cocktail, au aceeasi locatie in camera de zi. Cu toate acestea, forma, dimensiunea si functionalitatea s-au schimbat foarte mult din cauza stilului de viata al oamenilor.

Cumpar mobilier vechi | magazin de antichitati din Bucuresti | hqz.ro

cumpar mobilier vechi

In zilele noastre, masutele de cafea variaza mult de la stilul traditional pana la cel ultra-modern, fiind facute dintr-o mare varietate de straturi, materiale si forme. Masa de cafea si-a pastrat functia de punct focal al intalnirilor sociale si continua sa fie asociata cu primirea musafirilor, cu discutiile si, desigur, cu consumul de cafea.

Cumpar mobilier vechi, asa ca daca aveti masute de cafea vechi si nu le mai folositi, puteti accesa site-ul HQZ, http://hqz.ro/, magazin de antichitati din Bucuresti pentru a vedea detalii despre acest aspect! Mai mult decat atat, in acest loc veti putea si sa cumparati obiecte, nu doar sa le vindeti!