Invatati sa fiti un manager adaptabil

In perioada iunie-august 2013, in Romania, Spania şi Italia, in cadrul proiectului european de cercetare DECIDE-IT, SIVECO va coordona derularea a 3 teste pilot pentru noul joc dezvoltat de “Instituto di Scienze e Tecnologie della Cognizione – Consiglio Nazionale delle Ricerche” ISTC-CNR, partenerul italian coordonator. La dezvoltarea jocului, alaturi de ISTC-CNR, au contribuit şi SIVECO Romania, ENGINEERING (Italia) şi EVERIS (Spania).

Scopul proiectului este de a realiza o metodologie bazata pe un joc de computer pentru formarea managerilor cu privire la luarea deciziilor in conditii de stres. Acesta va reproduce o mica simulare de afaceri prin care jucatorii vor fi implicati in activitati de grup de luare a deciziilor intr-un context dinamic. Instruirea va fi efectuata intr-un proces mixt, cu un trainer care supravegheaza fiecare şedinta de formare. Interfata extrem de personalizabila a jocului va permite managerilor sa isi exerseze abilitatile referitoare la luarea de decizii, de la dinamica de grup la managementul complex al problemelor.

Proiectul se bazeaza pe cadrul teoretic referitor la luarea deciziilor intr-un mediu dinamic şi complex, generat de interactionarea mai multor variabile. Acest lucru se intampla in general in domeniul afacerilor. Alegerile au adeseori consecinte vaste, iar succesul pe termen lung depinde de gasirea solutiei corecte la momentul potrivit. Cu toate aceste aspecte se confrunta managerii care işi desfaşoara activitatea intr-un mediu care se schimba rapid şi continuu, cum este mediul de afaceri.

Prima sesiune se va desfaşura in perioada 04 -14.06.2013 sub coordonarea SIVECO Romania,. Fiecare sesiune va consta in organizarea de focus grupuri cu cate 20 manageri din fiecare companie partenera: SIVECO, ENGINEERING şi EVERIS. Feedbackul primit va fi centralizat de SIVECO şi raportat coordonatorului, in vederea obtinerii unei noi versiuni de joc.

La finalul acestui proiect va fi realizat un kit de instruire care le va oferi trainerilor instructiunile necesare pentru implementarea metodologiei, o solutie tehnologica integrata, şi un raport in care vor fi descrise rezultatele proceselor.

Perioadele de desfaşurare pentru celelalte 2 sesiuni vor fi comunicate ulterior.

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are peste 1.000 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 21 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 160 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFNOR Groupe, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume: Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.